10 x bijzonder dineren door heel Nederland

10 x bijzonder dineren door heel Nederland

Is er een jubileum op komst? Valt er een grote verjaardag te vieren? Of heb je gewoon behoefte aan een klein avontuur? Iedereen die even genoeg heeft gehad van avondeten met uitzicht op de tv, mag met deze lijst zijn handen dichtknijpen. Wat dacht je van een diner in een reuzenrad? Of vliegend in de lucht? 10 keer bijzonder dineren in Nederland:

Rotterdam: Gare Du Nord

In Rotterdam kan je bij Gare Du Nord terug in de tijd tijdens het avondeten. Hier dineer je in een oude treinwagon uit 1980. De veganisten onder ons kunnen hun geluk op: je geniet hier van een heerlijke plantaardige en biologische menukaart.

Amsterdam: REM eiland Restaurant

Misschien wist je het nog niet, maar in de Amsterdamse haven kan je terecht op een oud booreiland. Met een prachtig uitzicht over het IJ en de stad geniet je op forse hoogte van een vriendelijk geprijsde Franse keuken. Perfect voor een romantische avond met je partner.

Den Haag: Hoftrammm

Wie dineert in de Hoftrammm krijgt niet alleen een viergangendiner en wijnarrangement voor z’n neus, maar rijdt ook nog eens door de prachtige stad Den Haag naar Scheveningen. Jawel, deze restaurant-en-tram-in-één, modern en sfeervol van binnen, rijdt ook echt. De professionele keuken rijdt met je mee.

Haarlem: Het Veerkwartier

Wie wil uitwaaien of loungen aan de Veerplas in Haarlem doet dat het beste bij Het Veerkwartier. Ooit waren het zeecontainers, nu is het een toprestaurant. Ook is er meer dan genoeg vermaak in de vorm van film- en muziekavonden. En dat alles naast de prachtige plas met een fijn stukje groen.

Lees ook:  Bijzondere festivals in Europa om dit najaar te ontdekken

Den Bosch: Smakenrad

Behoefte aan een betoverend uitzicht op 50 meter hoogte? Onder het genot van een goede hap en een lekker drankje? Ga dan eens langs bij het Smakenrad op de Pettelaarse Schans in Den Bosch, een echte must voor deze zomer en razend populair voor jong en oud, voor koppels of het hele gezin.

Eindhoven: Dinner in Motion

Terwijl jij stil op je stoel zit, beweegt het restaurant om je heen. Je krijgt hier niet alleen een verrukkelijke hap voorgeschoteld, maar ook nog wat prachtige fantasiebeelden. Van onderwaterwerelden tot imposante kunstwerken zoals de Nachtwacht. Genieten in overvloed – de volle 360 graden.

Utrecht: Watertoren

Ben je toevallig in Utrecht Zuid, ga dan vooral langs bij de oude watertoren in Heuveloord. Of je nou op de begane grond geniet op het terras, of hoog in de lucht zit bij de schuifpui (zéker fijn met mooi weer, inclusief schitterend uitzicht), bij Watertoren Utrecht zit je goed – voor lunch, diner of zelfs een zakelijke vergadering.

Dordrecht: Villa Augustus

Wat ooit een watertoren en pompgebouw was (zie foto bovenaan dit artikel), is nu omgetoverd tot hotel en restaurant. Te midden van een grote moestuin vind je Villa Augustus in Dordrecht. Natuurlijk staan veel van die verse groenten ook op het menu, de kaart is dus seizoensgebonden. Het terras naast de toren liegt er niet om.

Muiden: Restaurant Zomerlicht

Altijd al eens willen weten hoe een volledige maaltijd smaakt op een stukje UNESCO-werelderfgoed? Bij Zomerlicht in Muiden maak je het allemaal mee. Een verstild eiland, een goedgevulde pickickmand en een negentiende-eeuwse fort waar je een kijkje kan nemen. Nog niet genoeg gehad? Dan kan je altijd nog een nachtje langer blijven op een van de kampeerplekken.

Lees ook:  Met deze vakantieboeken zijn jouw kids zeker zoet deze zomer!

CuliAir Luchtballon Restaurant

Hoogtevrees moet je niet hebben, ballen wel. Met de Culiair Skydining maak je wel een heel bijzonder diner mee: in een luchtballon! Angélique Scheinck kookt de sterren van de hemel, terwijl jij naar ze kijkt. Zo vaar je over de mooiste gebieden van Nederland en kan je ook weer iets van je bucket list afstrepen. Goedkoop is het niet, maar een bijzondere gelegenheid mag misschien wel wat kosten.

Foto header via iStock, credits: Credits: HildaWeges 

0 comments on “10 x bijzonder dineren door heel Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *