Tips & tricks: kamperen in eigen land

by Jill Buitenhuis

Voordelen aan kamperen in eigen land? Je zit niet lang in de auto, ontdekt nieuwe plekken die je nooit eerder zag én je hoeft ’s ochtends niet in de rij te staan voor het halen van de stokbroden. Ideaal, toch? Wij zochten voor je op waar je op moet letten tijdens een kampeervakantie. Met deze tips en tricks ga je een vlekkeloze kampeervakantie in eigen land tegemoet.

Grove route uitstippelen

Het is handig om van tevoren vast wat vooronderzoek te doen. Als je van vrijheid houdt, is het niet leuk om alles al te boeken, maar het is wel slim om te kijken waar de camping volgens jou aan moet voldoen. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat kun je alvast gaan oriënteren waar er genoeg te doen is voor de kinderen. Als je met je lief op kampeervakantie gaat, kunnen jullie vast een grove route uitstippelen, en bespreken wat jullie hoe dan ook willen zien. Ben je nog niet eerder bij de Friese meren geweest? Of is de Veluwe een plek waar je altijd al eens wilde fietsen? Schrijf je bulletpoints op, en je grove route is uitgestippeld. Aangezien ons land niet zo groot is, kun je veel meer plekken bezoeken. Zo haal je het maximale uit je kampeervakantie.

Proef kampeermiddag

Als je gaat kamperen in eigen land, is het handig om een proef kampeermiddag in de tuin in te plannen. Test alles wat je mee gaat nemen eerst even uit samen. Dat scheelt bij aankomst op de plek van bestemming misschien een hoop gedoe en een slechte start van je kampeervakantie. Een tent of vouwwagen opzetten kan nog weleens lastig zijn. Je wil er niet op vakantie achter komen dat er een deel mist of dat je niet met z’n alle in de tent past.

Lees ook:  Met het gezin op vakantie met de auto, tips & tricks

Creëer je eigen droomplek

Ben je een ervaren kampeerder en wil je het dit jaar net even anders? Ga een avond inspiratie op Pinterest opzoeken, om jouw tent, vouwwagen of camper een nieuwe uitstraling te geven. Let op, het zoeken naar inspiratie neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag dan je van tevoren denkt, want je kunt verdwalen op Pinterest. Van lichtjes ophangen tot nieuwe kussens en van lampionnen tot een slinger van foto’s in je camper, je kunt het helemaal naar je eigen stijl maken. Plan vervolgens een restyle-dag in, en ga helemaal los op het stijlen van je kampeerspullen.

Foto header via iStock, credits: Yuliia_Hrozian 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy