Ondernemerschap, op hogeschool Tio leer je er alles over!

by Imke

Via een tip van een kennis kwam ik een dik jaar geleden voor het eerst in aanraking met hogeschool Tio. Of het voor mij niet, als ondernemer zijnde, interessant zou zijn om voor de klas te staan daar af en toe. Meteen leek me dat een enorm leuke uitdaging. Naast het feit dat ik het ook een erg mooi concept vind van de hogeschool Tio om ondernemers zelf voor de klas te zetten. Ondernemen kan je immers niet beter leren dan van de ondernemers zelf. Practice what you preach!

Met het aankomende studiejaar in zicht, met veel nieuwe studenten die hun keuze voor een studierichting moeten gaan maken, is (insight) info altijd fijn. Want naast dat je op de hogeschool Tio vakken op het gebied van ondernemen kan volgen (denk bijvoorbeeld aan de hbo opleiding International Business Management) is er nog veel meer wat ze aanbieden.

Hotelschool

Van origine is hogeschool Tio namelijk een hotelschool. In 1969 opgericht en daarmee was het afgelopen studiejaar een feestjaar, want de school bestond 50 jaar! Omdat het toerisme begin jaren ’70 explosief groeide, maar er nog maar weinig tot geen scholen waren om mensen hiervoor op te leiden, werd destijds hogeschool Tio opgericht door het bedrijfsleven. Velen zullen Tio kennen als hotelschool. En dat klopt ook; vanaf de jaren ’90 is Tio gestart met het aanbieden van een hotelmanagementopleiding. Sinds 2012 zijn daarnaast businessopleidingen toegevoegd.

Omdat je bij de Hoge hotelschool Tio breed wordt opgeleid, kun je in de meest uiteenlopende beroepen terecht komen. Zo kun je aan de slag als eventmanager, food & beverage manager en weddingplanner. Kies je voor de businesskant van de hogeschool, dan kun je denken aan beroepen als salesmanager, consultant én natuurlijk ondernemer an sich.

Lees ook:  3 tips voor het sparen voor je kind

Persoonlijk onderwijs

Wat ik zelf als erg positief heb ervaren als docent, nu ik een studiejaar mee heb mogen draaien, is het persoonlijke karakakter van Tio. De klassen zijn klein (gemiddeld 11 studenten in één klas) waardoor je snel de studenten leert kennen en ze ook echt vooruit kan helpen. Je merkt sneller knelpunten op en daarbij; de sfeer is over het algemeen ook altijd erg goed. Ook tijdens de corona-maanden, waarin iedereen moest omschakelen naar een online setting, verliep alles hartstikke soepel. Benieuwd geworden naar nog meer Tio? Duik dan zeker eens goed in de website of kom naar een open dag. Of klop bij mij aan de digitale deur, dat kan natuurlijk ook altijd…..

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy