Interieur trends 2020: klassiek, duurzaam en intiem

Interieur trends 2020: klassiek, duurzaam en intiem

Is jouw interieur toe aan een flinke opknapbeurt à la 2020 maar weet je (nog) niet zo goed waar te beginnen? Vrees niet, we hebben een paar van de grootste interieur trends van 2020 op een rijtje gezet. Van de rage van klassiek meubilair tot de leidende trend van donkere visgraatvloeren.

De stijl van het seizoen: klassiek én modern

Het klassieke interieur lijkt terug van weggeweest. Toch laten we de kanten tafellakens en stoffige gordijnen links liggen. Klassiek staat niet gelijk aan de woonkamer van je overgrootmoeder. Daar staan ronde vormen, ornamenten, en aardse tonen tegenover. Het kleurenpallet van 2020 is een warme mix. Gebroken wit en bruin doen het goed, maar ook paars is dit jaar een trend (van lila tot aubergine). Grijs mag nog steeds, maar combineer het met vrolijkere tinten. De kleurcombinatie van donker groen en pastel roze is overigens razend populair, en een goed voorbeeld van klassiek met een moderne twist.

Boven en beneden: behang met patronen en donkere vloeren

Intimiteit en warmte staan boven aan ons lijstje. Op de muren zien we daarom steeds meer behang. Oubollig hoeft dit niet te zijn. Vaak zien we Japanse invloeden terug aan de muur, met sierlijke vormen. Neem daarbij het eerder genoemde kleurpalet en je zit helemaal goed. Het is overigens niet de bedoeling dat élke muur een ander printje of kleurtje krijgt (tenzij je dit wilt, natuurlijk). Waar vorig jaar de lichte houten vloer het goed deed, zien we nu steeds meer vraag naar chique, donkere planken. Dit straalt niet alleen elegantie, maar ook luxe uit – én het doet je interieur stukken groter ogen. Ook hier spelen patronen een rol, zoals in de populaire visgraatvloer, die nu overal terug te zien is. Klassiek, dynamisch en hartstikke trendy. Vind je een behangetje too much? Dan is de visgraatvloer perfect om op subtiele wijze nog wat charme anno 2020 toe te voegen.

Lees ook:  Fijn wakker worden achter dit douchegordijn

Materialen en oorsprong: duurzaam en vintage

Bezoek eens een kringloopwinkel of kijk wat er zo nu en dan op straat wordt achtergelaten op de dag dat het vuilnis wordt weggehaald (ja, meer dan genoeg parels die je vindt). Zoals misschien al te verwachten valt, passen vintage meubels bij uitstek bij de klassieke trend. Zeker de combinatie van modern, minimalistisch meubilair en de organische vormen van de klassieke stijl sluiten goed bij elkaar aan. Vind je eigen balans. Duurzaamheid is tevens een echte pré voor het interieur van 2020. Denk aan leer, zwart staal, plantaardige vezels, messing, natuursteen (marmer, bijvoorbeeld) en heel veel hout (dan wel het liefst donker, zie de volgende tip).

Compositie: Wabi Sabi

De kunst van imperfectie, daar gaat het in 2020 om. Weg met die steriele, lege omgeving. Vervang hem voor georganiseerde chaos die intiem en knus aanvoelt. Een huis waar ook daadwerkelijk in wordt gewoond. Ook bij Wabi Sabi staat duurzaamheid centraal (daarom sluit deze nieuwe trend ook goed aan bij de ‘urban jungle’ van afgelopen seizoen). Haal een beetje natuur van buiten naar binnen, zet een rond bijzettafeltje naast je vierkante bank – zo creëer je speelsheid via vorm – en zorg er boven alles voor dat niet alles perfect is.

Ter decoratie: fleurig groen en gouden randjes

Omdat het in 2020 om natuur draait, zien we ook dit jaar weer graag veel kamperplanten terug. Voor wie meer ruimte heeft, is een binnentuin zelfs een goede optie. Toch lag de nadruk in de vorige jaren voornamelijk op groen-groen, zoals de Monstera plant. Nu zet deze trend wel door, maar zien we veel meer bloemen terug. Sla dus alvast wat vazen in, en verwen jezelf met wat geurige kleurboeketten. Als het aankomt op decoraties, zien we dat goud een verbindend element is. Denk aan gouden randjes van fotolijsten, spiegels, potten, vazen, bestek, en zelfs meubilair (voor de bewoner met flair).

Lees ook:  Pop-up nachtwinkel inclusief pyjamafeestje!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Interieur trends 2020: klassiek, duurzaam en intiem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *