Interieur keuze stress: waarom kiezen voor vitrages?

Interieur keuze stress: waarom kiezen voor vitrages?

Eén van de moeilijkste interieurkeuzes is vaak; wat hang je voor je ramen? Met vitrages kies je voor de dunste vorm van gordijnen. De dunne stof van deze raamdecoratie laat licht door. Ook kun je er doorheen kijken. Met deze raamdecoratie kun je dus het zonlicht enigszins temperen. Bovendien heb je enige privacy. Met vitrages worden de ramen sfeervol en decoratief aangekleed. Natuurlijk zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren.

Vitrages of glasgordijnen

De van een erg transparante stof gemaakte vitrages, die ook goed met overgordijnen te combineren zijn, worden ook wel glasgordijnen genoemd. Door de open geweven stof van deze raamdecoratie wordt het zonlicht mooi gefilterd. De goed met overgordijnen te combineren vitrages zijn echte sfeermakers. Ze geven een woon- of slaapkamer de finishing touch. Vroeger waren vitrages doorgaans wit. Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer het geval. Ze worden tegenwoordig, net als de raamdecoraties overgordijnen en inbetweens, gemaakt in diverse kleuren. Uiteraard kunnen vitrages, net als overgordijnen en inbetweens, op maat worden gemaakt. Op maat gemaakt passen ze perfect voor je ramen.

Waarom kiezen voor vitrages?

Waarom kiezen steeds meer mensen voor vitrages? Omdat vitrages zachtheid geven aan een hun interieur. Ze filteren het mooie daglicht en ze geven enige privacy. Vind je privacy belangrijk? Dan kun je overwegen om een semi-transparante vitrage aan te schaffen. Die bieden de mogelijkheid om naar buiten te kijken, terwijl naar binnen kijken niet mogelijk is. Vitrages zijn te verkrijgen in heel veel kleuren en in allerlei stoffen. Die ruime keuze maakt dat vitrages geschikt zijn voor ieder type interieur.

Lees ook:  Slapen als een roos op een Simba matras? Wij deden de test!

Het wassen van vitrages

Vitrages kunnen vaak worden gewassen. Weet je niet zeker of ze in de wasmachine mogen? Aangeraden wordt om dan de leverancier te bellen. Mogen ze niet in de wasmachine? Dan kunnen ze doorgaans reinigen door ze naar een stomerij te brengen. Mogen ze wel in de wasmachine? Volg dan in ieder geval de volgende stappen:

  • In vitrages komt na een tijdje behoorlijk wat stof. Klop ze dus eerst buiten uit.
  • Wat moet je doen met de haakjes die doorgaans aan de vitrage zitten. Je moet de haakjes naar binnen rollen. Vervolgens doe je een kussensloop om de haakjes. Met een elastiek kun je die kussensloop vastmaken. Zo wordt de stof van de vitrages beschermd tegen de haakjes.
  • Aangeraden wordt om de vitrages te wassen met een fijnwas- of wolwasprogramma.
  • Aangeraden wordt om vitrage maar kort te centrifugeren. Hang de gewassen vitrages nat op. Dan is de kans op kreukels het kleinst.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Interieur keuze stress: waarom kiezen voor vitrages?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *