Hyundai Prophecy: een elektrische auto met metalen minimalistisch design

Hyundai Prophecy: een elektrische auto met metalen minimalistisch design

Wat kunnen we allemaal verwachten van Hyundai? Veel. Met de nieuwe Hyundai Prophecy krijgen we de eerste indrukken. En die zijn goed: een metalen minimalistisch design met oog voor de toekomst.

Hyundai komt het aankomende jaar met nieuwe elektrische voertuigen. 44 maar liefst. De nieuwe Hyundai Prophecy is het tipje van de sluier, en laat ons gluren naar wat het automerk voor ons in petto heeft. Volgens SangYup Lee, het hoofd van het Hyundai Global Design Center, luidt het model een nieuwe fase in voor het design van elektrische auto’s met ‘Optimistic Futurism’.

Auto met emotie

Het doel is om de relatie tussen auto en mens te versterker. Dat betekent groen, aantrekkelijk en comfortabel, maar ook meer emotie. Maar hoe dan? De Hyundai Prophecy is een Sensuous Sportiness model: het gaat dus om dynamiek en gevoel. Het design is glad, gestroomlijnd en oogt daardoor ook heel sexy. Door het design heeft het voertuig een lage luchtweerstand, en dus een hogere snelheid. Voordelig voor de liefhebber van elektrisch rijden. Het uiterlijk van de wagen is geïnspireerd door de vintage auto’s uit de jaren twintig van de afgelopen eeuw.

Modern hoogstandje

Maar voor comfort is ook meer dan genoeg plaats gemaakt. Onder de auto zitten de batterijen en de motors. Met de extra ruimte voor de passagiers, én de autonome rijfunctie, stemt de bestuurder zich extra gelukkig. Wie zelf toch liever wat controle in handen heeft, kan terecht bij de twee joysticks, waarmee je naar links en rechts manoeuvreert. Door het weglaten van een stuur heeft het model ook meer ruimte op het dashboard, waar nu vooral schermen te zien zijn. Zodra je in ‘relax mode’ gaat, zullen de schermen draaien en leun je achterover in je stoel, waardoor je een perfect zicht krijgt op wat er op het scherm afspeelt. Een modern technologisch hoogstandje, dus.

Lees ook:  Van bromfiets naar auto: Wat gebeurt er met je schadevrije jaren?

Wat de Hyundai Prophecy tot een echte auto van de toekomst maakt, is onder andere de Clean Air technologie: schone buitenlucht circuleert van buiten naar binnen. De ramen kunnen dus ook niet geopend worden. Zodra er, letterlijk, een vuiltje in de lucht hangt, sporen de sensoren die op en filteren ze per direct frisse lucht naar binnen. Dit gebeurt zelfs als je niet aan het rijden bent, trouwens.

0 comments on “Hyundai Prophecy: een elektrische auto met metalen minimalistisch design

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *