Dineren als in een sprookje? Het kan in de kasteeltuinen van het Muiderslot!

by Redactie

Heb je jezelf altijd al eens een echte prins of prinses willen voelen? Dan is dit je kans, want van 30 juli tot en met 9 augustus 2020 vormen de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot het decor voor een sprookjesachtige editie van pop-up restaurant De Maaltuin. Je kan dan de rijke historie proeven én beleven tijdens een ontdekkingstocht door de kasteeltuinen, vol smakelijke verhalen en muziek. Na een wandeling die de zintuigen prikkelt strijk je neer voor een 4-gangen diner in de tuinen, met het stoere Muiderslot op de achtergrond.

Dineren op unieke locaties

Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. Deze zomer worden de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot voor het eerst omgetoverd tot buitenrestaurant, voor een bijzonder diner in de buitenlucht. Eerdere edities van De Maaltuin waren in de Botanische Tuinen van Utrecht, Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam.

Eetbare historie

Door de jaren heen hebben de tuinen van het kasteel vele bijzondere gasten van eten voorzien. Die historie komt deze zomer tot leven: de eetbare gewassen, bloemen en geneeskrachtige kruiden bieden inspiratie voor het menu, verzorgd door De Maaltuin’s culinaire vrienden van Taste More. Op ontdekkingstocht in de tuin beleef je de ruim 700 jaar eigenwijze geschiedenis van het best bewaarde kasteel van Nederland.

Dineren in de buitenlucht

De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden meer dan genoeg ruimte voor een veilig diner in de natuur. Losse tafels voor twee tot vier personen staan weids verspreid door de tuin. Waardoor er zonder zorgen genoten kan worden met eigen gezelschap. Als gast kan je dus met een gerust hart neerstrijken in dit zomerse buitenrestaurant, zonder de gezelligheid van uit eten gaan te verliezen.

Lees ook:  5 x de lekkerste koffie met likeur combinaties

Meer informatie

De Maaltuin opent van donderdag 30 juli tot en met zondag 9 augustus 2020. Gasten krijgen een welkomstdrankje, amuses, 4-gangen, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie en tickets via www.demaaltuin.nl

Prijs: €59,95 per persoon
Starttijd: 18:00 / 18:30
Eindtijd: circa 22:30
Locatie: Rijksmuseum Muiderslot
Adres: Herengracht 1, Muiden
Website: www.demaaltuin.nl

Foto header: Muiderslot – kruidhof © foto Bas Meeuws

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy