De nieuwe Google Pixel Buds 2020: dé gadget voor de Android liefhebber

by Emma

We kennen de Apple Airpods al. Maar wie een Google Pixel heeft mag zijn handjes dichtknijpen: na bijna drie jaar in de maak zijn er dan eindelijk de verbeterde Google Pixel Buds.

Sommigen zullen zich nog de Google Pixel Buds herinneren van 2017, al is dat wellicht een herinnering die niet graag opgerakeld wordt. Het was een enorme flop. Ze pastten niet. Het geluid klonk vlak en er hingen net genoeg rare draden aan op gekke plekken dat ze ook niet comfortabel te dragen waren. Het was een te gehaaste concurrent van de Apple Airpods, vlak voor de kerst uitverkoop.

Maar ze zijn terug. En deze keer hebben we het volste vertrouwen in hun comeback. Natuurlijk bestaat de Apple variant al een tijd. Ook zijn er meer dan genoeg andere tech-bedrijven die hun eigen draai hebben gegeven aan de draadloze gadget. Maar toch: wie een Android smartphone heeft, komt het best uit de voeten met de Google Pixel Buds.

De nieuwe Google Pixel Buds 2020: dé gadget voor de Android liefhebber

Geen ‘Shrek-taferelen’

Daar zijn meerdere redenen voor. Om te beginnen is het design hartstikke strak. Ze zijn indrukwekkend klein en steken dus ook niet ongemakkelijk uit je oren (geen Shrek-taferelen dus). Door duizenden oren te hebben gescand passen ze iedereen en zijn ze enorm comfortabel. Ook is er een klein luchtgaatje, waardoor je wel nog genoeg mee krijgt van je omgeving. Noise cancelling zijn ze dus niet, maar de geluidskwaliteit maakt alles goed.

Het custom design 12mm speakers zijn dynamisch. Sterker nog, het geluid past zich aan aan je omgeving. Zo zal het volume stijgen zodra je in een druk café zit, en daalt het weer thuis op de bank. Luister naar je favoriete muziek en je hoort alle nuances die er toe doen. Geen overheersende bass of schelle vocals. En als je dan toch een ander nummer wilt beluisteren, swipe je simpelweg langs je oor of tik je om te pauzeren. Zo makkelijk is het.

Lees ook:  De limited-edition ‘Fast & Furious’ Twin Turbo: een horloge voor de ultieme autofan

Ingebouwde sensoren

Al is de gadget toepasbaar op alle apparaten – via Bluetooth verbind je gemakkelijk met elke 4.0+ laptop, tablet of een iOS apparaat – de eigenaar van de Google Pixel heeft het allemaal. De Buds reageren namelijk ook op de Google Assistent. ‘Hey Google, stuur een smsje naar m’n moeder,’ en voilà. Vraag naar het weer, krijg al je notificaties binnen of check snel even iets op het internet. Door de ingebouwde sensoren ben je zelf overigens kraakhelder verstaanbaar mocht je draadloos willen bellen. Neem ze ook zeker mee als je aan het sporten bent, want de oordopjes zijn gewoon zweet- en waterbestendig.

Vertaalfunctie

Een ander detail dat genoemd moet worden is de vertaalfunctie. De Buds verzorgen real time vertalingen. Zo weet je dus precies waar je heen moet als je ergens op de straten van een onbekend land de weg vraagt.

De batterij gaat na één keer opladen ongeveer vijf uur mee. Langer onderweg? Dan stop je het draagbare oplaaddoosje in je tas en zit je zo 24 uur goed. Ze mogen dan wel klein zijn, kwijt raak je ze niet zo snel. Door de ‘Find My Device’ functie vind je ze daadwerkelijk overal terug, ook afzonderlijk.

Zelf de Google Pixel Buds aanschaffen? Voor €268,- heb je ze binnen. Of het is toch wachten tot de kerst uitverkoop van dit jaar. Één ding is duidelijk: met dit nieuwe model vergeven we Google  de blunder van 2017.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy