De leukste zomerspots die je bereikt met de auto

by Jill Buitenhuis

Op vakantie gaan met de auto zit er dit jaar voor veel Nederlanders dik in. Koffer op het dak, en met het hele gezin lekker kamperen, slapen in een stacaravan of vertoeven op een glamping. Het is deze zomer gelukkig nog allemaal mogelijk. Een plek uitzoeken kan nog een hele klus worden, dus wij zochten de leukste zomerspots voor je op. Te bereiken met de auto én vooral het bezoeken waard.*

Zwarte Woud – Duitsland

Een rustige of actieve vakantie? In het Zwarte Woud is er ruimte voor beide. De donkere wouden zijn vooral bekend door de Sprookjes van de Gebroeders Grimm. En een sprookjesachtige omgeving is het Zwarte Woud zeker. In het gebied kun je culturele uitstapjes maken naar het oude centrum van Freiburg, het Wildpark Pforzheim bezoeken om dieren te spotten of de Donau bron ontdekken, waar je mooie natuur tegenkomt. Een diverse plek, voor jong en oud, gezinnen of stellen, iedereen zal zich hier vermaken.

Bled – Slovenië

Het meer van Bled is er eentje die je gezien moet hebben. Dit bijzondere plekje van Kroatië bezoek je gemakkelijk met de auto. Er is hier zoveel te zien, dat je wel eventjes wil blijven. Je hebt er gezellige restaurants, winkeltjes en een strand. Het beste uitzicht over de stad bevindt zich ten westen van het dorp, en bereik je door een stevige hike. Google Maps aan, en je tocht naar dit unieke plekje kan beginnen.

Murter – Kroatië

Helderblauw water, de mooiste baaien en nostalgische dorpjes. Ben je hiernaar op zoek, dan is Kroatië the place to be. Houd je van een actieve vakantie? Parkeer de auto en huur een zeilboot. Zo ontdek je Kroatië op een avontuurlijke, magische manier. Langs de kunst vind je namelijk duizenden eilanden, die je anders niet zou bezoeken. Het eiland Murter ligt dichtbij Nationaal Park Kornati, waar je allerlei watersporten kunt leren en beoefenen. Dé plek dus voor de actieve vakantieganger.

Lees ook:  Pop-up geopend voor hippe joggingpakken

Gorges du Verdon – Frankrijk

Toe aan een rustige vakantie om weer op te laden? Dan is de Gorges de Verdon een goede bestemming. Deze plek is vooral ideaal wanneer je een rustige vakantie wil combineren met actieve uitjes in de natuur. Veel wandelaars bestempelen dit gebied als het mooiste wandelgebied van Frankrijk. Op veel wandelroutes zijn zelfs drinkmogelijkheden aangelegd, om je wandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Ontdek het mooie gebied met de kano, ga raften op het wilde water of huur een waterfiets om de rust ook te combineren met een rustige activiteit.

Corsica – Frankrijk

Yes, het eiland Corsica is ook te bereiken met de auto. Je kunt kiezen voor de Italië-route of de Frankrijk-route. De Frankrijk-route is de snelste, maar de Italië-route is goed te doen als je onderweg nog bij andere plekken wil stoppen. Doordat je door de Alpen rijdt, is de reis voor de bestuurder vermoeiender. Kies je voor de Frankrijkroute, dan neem je vanaf Marseille, Nice of Toulon de nachtboot naar het eiland. Vanaf Italiaanse havens zoals Vado Ligure, Genua of Livorno neem je de veerboot naar Corsica. Zo kun je met de auto deze vakantie toch nog op een eiland vertoeven.

* Het is aan te raden de website van de Rijksoverheid in de gaten te houden ivm eventuele Corona-ontwikkelingen.

Foto header via iStock, credits: Erich Fend

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy