De Champions League kampioen achterna!

De Champions League kampioen achterna!

Nu de strijd om de Champions League weer losbarst, weten we binnenkort wie Liverpool mag opvolgen als kampioen. Wordt het Olympique Lyon, Real Madrid of Chelsea? Wie het ook zal worden, het wordt ongetwijfeld een spannende competitie. Om op een waardige manier afscheid te nemen van de huidige kampioen, geven wij jou maar al te graag enkele bezienswaardigheden mee in Liverpool die je moet bezoeken.

Voor de voetballiefhebbers

Als er één plaats is die de voetballiefhebbers moeten bezoeken tijdens hun trip in Liverpool, dan is het Anfield Stadium. Sinds 1884 mag Liverpool het stadion hun thuisbasis noemen. Een thuishaven dat plaats biedt aan maar liefst 54.074 toeschouwers. Ga je er een match bijwonen en wil je graag de beste plaatsen? Wel, dan heb je geluk! Het stadion bestaat namelijk uit vier verschillende vakken waardoor je telkens recht in de actie zal zitten. Kies je voor The Kop of Anfield Road End? Dan zit je telkens achter één van de doelen. Zit je in Centenary Stand of Main Stand? Dan kan je de bloedstollende wedstrijd volgen vanaf de flanken.

Of je nu in het stadion plaatsneemt tijdens een opwindende wedstrijd of gewoon tijdens een bezoek aan het stadion, topvoetballers zoals Alisson Becker, Virgil van Dijk en Steven Gerrard zijn nooit ver weg. Zeker als je deelneemt aan The LFC Stadium Tour of The Anfield Origins Tour of als je eens langsgaat in het The Liverpool FC Story Museum waar de Premier League beker staat te blinken. Na het winnen van die felbegeerde beker, stond het huidige team van Jürgen Klopp op nummer een voor de belangrijkste Champions League voorspellingen. Toch zal Liverpool zichzelf niet kunnen opvolgen aangezien het werd uitgeschakeld door Atletico Madrid tijdens de achtste finale. Zal Cristiano Ronaldo Juventus naar een volgende overwinning schieten, blinkt Eden Hazard weer uit bij Real Madrid of maakt Dries Mertens het winnende doelpunt voor Napoli? Wie de Champions League beker in de lucht mag steken dit jaar, weten we normaal gezien op 23 augustus.

Lees ook:  4 x musthaves voor koukleumen

Voor de muziekliefhebbers

Liverpool is niet alleen de stad van grote voetballegendes maar het is ook de plaats waar wereldwijd bekende muziekgroepen hun oorsprong vonden. Denk maar aan Orchestral Manoeuvres in The Dark (OMD), Frankie Goes to Hollywood en Echo and the Bunnymen. Hoewel deze bands stuk voor stuk de muziekgeschiedenis veranderden, staan ze al jaar en dag in de schaduw van… The Beatles. De Fab Four zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven met de Engelse stad en het is volledig te begrijpen waarom. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zorgden tussen 1960 en 1970 voor de alom bekende Beatlemania met hun nummers zoals Let it be, Hey Jude en Here Comes the Sun. Hun invloed is tot op heden enorm aanwezig en zeker als je het museum The Beatles Story bezoekt. Tijdens jouw tocht door het museum waan je je in The Casbah Coffee Club, The Cavern Club en Abbey Road Studios en kun je de eerste gitaar van George Harrison, de ronde bril van John Lennon en het originele drumstel van Ringo Starr aanschouwen. Natuurlijk mogen de ijzersterke muziek, veelkleurige video’s en een grote knalgele duikboot niet ontbreken. We geven jou graag nog een leuk weetje mee: Hoewel The Beatles het Anfield Stadium nooit betraden, stond Paul McCartney er in 2008 tijdens The Liverpool Sound.

Voor de foodies

De Britten staan vooral bekend om de fish and chips, de hartige pies en de hemelse scones. Als je van deze nationale heerlijkheden eens wilt proeven, dan kan je langsgaan bij Leaf on Bold Street, Mason’s en Lucy in the Sky Liverpool. Zij worden namelijk hoog aangeprezen door zowel locals als toeristen. Wil je de Britse keuken even links laten liggen? Dan heeft Liverpool ook veel verschillende pitoresque restaurants. Zo kan je langsgaan bij Bundobust Liverpool, Ying Wah en Barton Rouge als je wil genieten van overheerlijke Aziatisch eten. Ben je meer te vinden voor de hedendaagse Europese keuken? Dan zijn La Finca Eivissa, Shiraz Palace en Dale Street Kitchen de places-to-be voor jou. Ben je een liefhebber van een stevig stukje vlees? Bezoek dan het Shiraz Turkish BBQ restaurant, Kassap Meat House en Churrasco Steak House. Denken we aan Engeland, dan komen ongetwijfeld de talrijke gezellig pubs in ons op waar een heerlijke drukte en de vele bieren jou een aangename avond bezorgen. Ook kan je in Liverpool terecht voor delicieuze cocktails in de intieme cocktailbars zoals Berry and Rye, Santa Chupitos en de Revolución de Cuba Liverpool.

Lees ook:  Op autovakantie in Nederland

Klaar voor een reis naar Liverpool

Sta je te popelen om de Champions League kampioen achter na te gaan en een bezoekje te brengen aan Liverpool? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Er zijn namelijk rechtstreekse vluchten beschikbaar van Amsterdam Schiphol naar het levendige Liverpool. Haal dus maar alvast jouw rode voetbaltruitje tevoorschijn.

Foto header via iStock, credits: PongsakornJun 

0 comments on “De Champions League kampioen achterna!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *