7 x natuur in Nederland waar je oplaadt

7 x natuur in Nederland waar je jezelf helemaal kan opladen

Het leven na de intelligente lockdown begint weer langzaamaan richting het ‘normale’ leven te gaan. We hobbelen weer mee met de drukke maatschappij, en sociale verplichtingen staan weer vaker op de agenda. Maar merk jij dat je meer last hebt van vermoeidheid dan voor de lockdown? Dat is helemaal niet gek. We moeten allemaal weer wennen aan het normale leven na een rustigere periode. Dat betekent ook dat we tijd vrij moeten maken voor onszelf, om weer even op te laden. En waar kun je nou beter opladen dan in de natuur? We zochten de fijnste plekken van ons land voor je op. Relaxen maar.

De Hoge Veluwe

Op de Hoge Veluwe kom je gelijk tot rust door de indrukwekkende natuur. Je kunt gaan wandelen of de fiets pakken om een groter deel van de Hoge Veluwe te ontdekken. Je zult merken dat je meteen in de ontspan-modus gaat wanneer je hier aankomt.

Bergen aan Zee

De plek waar vroeger vele kunstenaars een huis hadden om hun creatieve geest de loop te laten gaan. Bergen bevindt zich bij het strand, waardoor dit de ideale plek is om op te laden. De kracht van de zee heeft direct merkbare impact op je geest.

Drentsche Aa

Dé plek om samen met je lief tot rust te komen. De Drentsche Aa is een romantische plek, met stromende beekjes, bruggetjes en het karakter van honderd jaar geleden. Bij ieder dorp krijgen de stromingen een andere naam. Huur een fiets, neem de picknickmand mee en maak er samen een relax-dag van.

Lees ook:  10x de leukste (natuur) family uitjes in het voorjaar

Bloesemtuin

Het pareltje van de Randstad: de Bloesemtuin in de Amsterdamse bossen. In het park vind je 400 kersenbomen, waardoor je direct de bijzondere sfeer proeft. Je vindt hier genoeg zitplekken. Oortjes in, zet rustige muziek op en geniet van het bijzondere uitzicht.

Nieuwvliet

Kustplekken in Nederland kunnen druk zijn. Bij dit dorpje in Zeeland vind je wel de rust die je zoekt als je naar het strand gaat. Het is een nog redelijk onbekend dorpje, waardoor je hier geen toeristen vindt. Neem je boek mee, een kleedje en ga lekker in langs de zee zitten om op te laden.

De levenstuinen van het Groot Hontschoten

Je vindt in het Gelderse plaatsje Teuge maar liefst 22 tuinen waar je tot rust komt. Ook vind je bij de levenstuinen een stiltecentrum, met een kapelletje. Er klinkt hier zachte muziek. Achter deze tuin bevindt zich de Tuin van het Geluid, waar je het geluid van de waterval hoort. Je kunt hier dus in stilte genieten van het rustgevende geluid.

Groningen, de Chinese tuin in Hortus Haren

In Haren ben je wel een middagje zoet met kijken en tot rust komen. Ook hier vind je verschillende tuinen, die allemaal hun eigen karakter hebben. Van de Keltische tuin tot de Rotstuin en van de Chinese tuin tot de Hortensiatuin… je vindt in iedere tuin wel iets waardoor je weer helemaal zen thuis komt.

Foto header via iStock, credits: CreativeNature_nl 

0 comments on “7 x natuur in Nederland waar je jezelf helemaal kan opladen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *