4 x zo blijft je vloer spic en span

4 x zo blijft je vloer spic en span

Je vloer goed onderhouden is niet een klus die je zomaar even doet. Heb je bijvoorbeeld een vuile PVC vloer? En weet je niet goed hoe je deze schoon kunt maken? Wij geven een aantal tips voor het schoonmaken van je PVC vloer.

Tip 1: Houd de vloer stofvrij

Het schoonmaken van een PVC tegel vloer is eigenlijk heel eenvoudig: zorg ervoor dat deze stofvrij blijft door regelmatig te stofzuigen of bezemen. Een PVC vloer is redelijk bestendig tegen krassen, maar de kleinste zandkorrels kunnen de vloer al beschadigen.

Tip 2: Gebruik geen zeep

Ga je de vloer dweilen? Dan is het belangrijk dat het schoonmaakmiddel geen zeep bevat. Soms laten deze schoonmaakmiddelen namelijk strepen achter op de vloer, en dat wil je natuurlijk niet! Gebruik lauw tot warm water met eventueel een beetje schoonmaakazijn of een speciaal schoonmaakmiddel voor PVC vloeren.

Tip 3: Onderhoud je vloer met een waslaag

Een net nieuwe PVC vloer heeft al een waslaag, maar deze beschermende waslaag verslijt na een aantal maanden tot een jaar. Daarom moet je om de zoveel tijd een nieuwe waslaag aanbrengen. Gelukkig is dit heel eenvoudig! Je begint het met reinigen van je vloer met warm water en een dweil. Eventueel voeg je aan het warme water een speciaal reinigingsmiddel toe. Laat de vloer drogen voor het aanbrengen van de waslaag. Maak gebruik van een paar afwashandschoenen om je handen te beschermen. Doe een beetje PVC polish op een katoenen doek en wrijf dit over de vloer. Wacht totdat de eerste laag droog is, dit duurt ongeveer 30 minuten, en breng vervolgens een tweede laag aan. Herhaal dat nog een keer, en je vloer heeft weer een geheel nieuwe waslaag!

Lees ook:  Stylingtips om een Pinterest-proof badkamer te creëren

Tip 4: Voorkom dat je vloer snel vies wordt

Met een aantal kleine acties kun je al voorkomen dat de vloer snel vies wordt. Doe bijvoorbeeld viltjes onder de poten van je meubels, zodat er minder snel krassen of andere beschadigingen in de vloer ontstaan. Zorg voor een deurmat bij de voor- en tuindeur, zodat mensen met vieze schoenen geen vuil naar binnen lopen. Of je vraagt of mensen, voordat ze naar binnen komen, even hun schoenen uit willen doen. Dan heb je zeker geen last van vuil!

Foto header via iStock, credits: fizkes 

0 comments on “4 x zo blijft je vloer spic en span

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *