10 x de coolste mannenkapsels uit filmklassiekers

10 x de coolste mannenkapsels uit filmklassiekers

Heb jij je ook schuldig gemaakt aan lockdown-lokken? Oftewel: jungles van haar, verwarde vogelnesten of een futloos groeisel op je hoofd? Dan wordt het toch weer tijd om naar de kapper te gaan. De juiste dosis inspiratie voor een nieuwe coiffure vind je op het witte doek. En hoe. Van de De wilde vikinglokken van Thor tot de elegante gel-look van Jay Gatsby.

De zachte kuif van Cal Trask, East of Eden (1955)

Uiteraard mag James Dean niet ontbreken in deze lijst. De 1960 Americana-look zien we het beste terug in zijn rol Cal Trask in East of Eden (1955). Zijn zachte kuif is nonchalant en speels – een soort bedoelde rommeligheid. Ook hier is het meeste volume aan de bovenkant. Voor een sterker contrast vraag je aan je kapper of hij het aan de zijkanten en om je oren iets korter wilt knippen. Even met natte vingers door je haar en je kan de deur uit.

De volle zijscheiding van Atticus Finch, To Kill a Mockingbird (1961)

Wie wat dikker haar tot zijn beschikking heeft wordt aangeraden om nog eens naar To Kill a Mockingbird (1961) te kijken. Focus vooral op de lokken van Atticus Finch (Gregory Peck). Modern is het niet, maar klassiek wel. En dat is nooit verkeerd. Een hoge zijscheiding met wat gekortwiekte uiteinden. Zo blijft het volume boven en krijg je geen uitgezakt kapsel. Perfect voor de geraffineerde man.

De donkere zomerlokken van Jean-Paul, La Piscine (1969)

Haal je inspiratie uit het kapsel van hét sekssymbool van de afgelopen eeuw: Alain Delon. In La Piscine (1969) vertolkt hij de rol van Jean-Paul. Dit zomerse drama vraagt ook op een zomerse coup: donker, met een zijscheiding, een losse textuur en grenzend tot aan de hals. Typisch jaren zestig en zeventig, maar zeker een kapsel waar we nog geen afscheid van willen nemen.

Lees ook:  Fijne collab: The North Face x Timberland

De buzzcut van Vinz, La Haine (1995)

Een goed kapsel hoeft niet groots te zijn. Sterker nog, tegenwoordig zijn de korte koppen overal terug te zien. Geen zorgen – kaal is het niet. Het wordt ook wel een buzzcut genoemd. Een goed voorbeeld van gemillimeterd haar zien we terug in La Haine, waar Vinz (Vincent Cassel) met dit kapsel zijn rebelse karter tot uiting brengt. Het is simpel, maar zeker als je tijdens de quarantaine zelf aan de slag bent gegaan, is dit niet eens zo een slecht idee.

De fade van Alonzo Harris, Training Day (2001)

Voor een gladde, strakke look ga je voor een fade. En een beter voorbeeld dan die van Alonzo Harris (Denzel Washington) uit Training Day (2001) is haast niet te vinden. Dit kapsel staat het best bij afrohaar met een strakke haarlijn. Door de overloop krijg je een effen kapsel. Het is ook nog eens makkelijk te onderhouden: win-winsituatie.

De wilde vikinglokken van Thor, Thor (2011)

Zeker als je een baard hebt en een flinke tijd niet in de kappersstoel hebt gezeten, zijn de viking lokken van Thor (Chris Hemsworth) een echte must. Wie de superheldenfilm uit 2011 nog niet heeft gezien, is waarschijnlijk wel al bekend met Thors typerende kapsel. Blond. Lang. Wild. Ja, daar wordt iedereen wel wild van.

De geblondeerde snit van Luke, A Place Beyond the Pines (2012)

Ben je toe aan een nieuw kleurtje? Kies dan voor de geblondeerde snit van Luke (Ryan Gosling) uit A Place Beyond the Pines (2012). Bij dit kapsel draait alles om textuur. Het oogt fris en stoer. Een look waarmee het lijkt alsof je er geen moeite voor hebt gedaan. Als je je nog nooit gewaagd hebt aan het bleken van je haar, doe het dan vooral niet zelf. Voor je het weet heb je groene of paarse punten.

Lees ook:  5 x Michelinster restaurants op een budget (door heel Europa)

De elegante gel-look van Jay Gatsby, The Great Gatsby (2013)

Als jij toevallig regelmatig rondloopt in een linnen blazer, of graag verschijnt in tweedelig pak, ga dan voor de tot in de perfectie gekamde haren van Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) zoals te zien in de iconische The Great Gatsby (2013). Het is elegant gevormd door een niet bescheiden hoeveelheid gel. Even oefenen, en binnen de kortste keren geef je zelf de grootste feestjes.

De military undercut van Wardaddy, Fury (2014)

Wil je toch iets meer haar overhouden dan bij de buzzcut? Ga dan voor de military undercut. Kijk naar Fury (2014) en je snapt het gelijk. Daar verschijnt Wardaddy (Brad Pitt) met opgeschoren zijkanten. Let wel: bovenop zit overduidelijk meer haar. Een paar jaar terug was dit hét kapsel waar menig man mee rondliep. Voor een moderne twist vraag je je kapper gewoon of hij het met een schaar in plaats van trimmer wilt doen. Dan ziet het er gelijk natuurlijker uit.

De preppy coupe van Oliver, Call Me By Your Name (2017)

Zacht en preppy: het haar van Oliver (Armie Hammer) uit Call Me By Your Name (2017) oogt jong en zomers – als om bij weg te dromen. Zeker als je er natuurlijk uit wilt zien, is dit een goede keuze. Z’n lokken zijn lichtjes achterover gekamd, met een pluk her en der die soepeltjes langs het gezicht valt. Zeker aan de zij- en achterkant moet je haar wat langer zijn. Een beetje mousse erin en klaar is kees.

Lees ook:  Energie besparen doe je zo! Onder andere met behulp van de slimme app van Tibber.

Foto header via iStock, credits: VlaDee 

0 comments on “10 x de coolste mannenkapsels uit filmklassiekers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *