10 meest Instagram-mable plekjes van Nederland

by Naomi Louwerens

Wat komt er bij jou op als je denkt aan Nederland, ons vaderland en een van de kleinste, en meest unieke landen van West-Europa? Voor de meeste toeristen zijn dat; tulpen, koeien, kaas, klompen en windmolens. Inderdaad allemaal typische dingen voor Nederland, maar gelukkig weten jij en ik dat ons landje nog veel meer te bieden heeft!

Fotogenieke plekjes in Nederland ontdekken

Bijvoorbeeld stijlvolle kastelen, paleizen, Japanse tuinen, paarse heidevelden, bossen vol kersenbloesems, Unesco-erfgoed, unieke eilanden en kilometers bloemenvelden. Slechts een paar van de fotogenieke en unieke bezienswaardigheden die er te vinden zijn in ons thuisland!

Persoonlijk vind ik het heerlijk om juist die pareltjes in Nederland te ontdekken. Genieten doe ik dan ook van alle pittoreske dorpjes, schilderachtige stadjes, prachtige natuur en het erfgoed dat ons land te bieden heeft. En hoewel alles naar mijn mening fotogeniek kan zijn. Zijn sommige plekken gewoon net iets meer ‘Instagram-mable’ dan andere.

Maar wat betekent Instagram-mable eigenlijk?

Volgens Wiktionary: Instagrammable = zich lenen om gefotografeerd en gepost te worden op social media; fotogeniek; aantrekkelijk.

Dit is vrij subjectief, maar over het algemeen zijn de perfecte plekken voor Instagram-waardige foto’s:

– Indrukwekkende (Unesco) locaties, pittoreske settings en unieke architectuur, zoals paleizen, kastelen, schilderachtige stadjes en windmolens,
– kleurrijke en bloemrijke omgevingen,
– en indrukwekkende uitzichten.

Natuurlijk hangt dit ook af van je stijl, smaak en de niches waarbinnen je op Instagram post. Maar over het algemeen werken foto’s van dit soort dingen goed op Instagram, omdat ze opvallen en er goed uitzien in een ‘Instagram grid’.

Daarom heb ik in deze blog 10 van de meest Instagram-mable plekjes in Nederland op een rij gezet. In willekeurige volgorde, met veel foto’s om je te overtuigen!

1. Keukenhof, lokale bloemenvelden & tulpenroutes

Nederland is wereldberoemd om zijn tulpen, en in het voorjaar verandert de Bollenstreek in een kleurrijk bloemen festijn. Met name in en rond Lisse, Hillegom en Voorhout.

Lees ook:  5 x Michelinster restaurants op een budget (door heel Europa)

Maar ook rondom Goeree-Overflakkee en in Flevoland zijn er veel bloemenvelden en tulpenroutes te vinden. De beste tijd om de tulpen in bloei te zien is, afhankelijk van het weer, tussen begin april en half mei.

Maar de wereldberoemde bloemenattractie de Keukenhof in Lisse is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Met name vanwege haar prachtige ruime opzet en indrukwekkende bloemencombinaties (en dus ontzettend Instagram-mable!).

Check wel van tevoren even hun website om te zien of ze open zijn. Aangezien ze dit voorjaar gesloten moesten blijven wegens corona restricties.

2. Kersenbloesem seizoen – Amsterdamse Bos

Voor Instagrammable bloesem foto’s is Japan tijdens het sakura bloeiseizoen, tussen eind maart en begin april, ’the place to be’. Maar gelukkig hebben we nu ook zo’n plek in Nederland: het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos!

Met 400 sakura bomen, geplant om 400 jaar culturele banden tussen Japan en Nederland te vieren, geschonken door de Women’s Club van Japan.

3. Giethoorn

Dit dorpje in Overijssel wordt ook wel: ‘Venetië van Nederland’ genoemd. Het is erg populair, met name onder Aziatische toeristen.

De combinatie van het waterrijke natuurgebied Weerribben-Wieden en het schilderachtige dorpje, bestaande uit vele kanaaltjes, eilandjes met authentieke boerderijen, en meer dan 180 houten bruggen, maakt Giethoorn erg fotogeniek / Instagrammable, en ideaal te verkennen per boot!

4. Kinderdijk

Dit dorpje en natuurgebied vlakbij Rotterdam omvat een uniek complex van 19 windmolens en gemalen om het lage land droog te houden. Gelijk ook de reden waarom het in 1997 de Unesco-werelderfgoed status kreeg.

Je kan het gebied verkennen per boot en de museummolens bezoeken door vooraf online een toegangskaartje te kopen. Maar je kan Kinderdijk ook gewoon gratis te voet of op de fiets verkennen, aangezien het vrij toegankelijk is.

5. Laag-Holland

Deze unieke regio boven Amsterdam is een must voor iedereen die echt Nederlandse erfgoed wil ervaren. En houdt van schilderachtige stadjes en authentieke architectuur.

Lees ook:  Handige tips die je kunt toepassen bij een fotoshoot

In Zaandam, Zaanse Schans, Volendam en de Beemster lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Al zijn dit behoorlijk toeristische trekpleisters. Voor soortgelijke kleinere plaatsjes die wat minder toeristisch zijn raad ik daarom aan Edam, Monnickendam, Broek in Waterland en Marken te bezoeken.

6. Kasteel de Haar – Utrecht

Dit is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, grotendeels daterend uit de 13e eeuw. Begin juni bezocht ik het Kasteelpark met zijn landgoed van 132 hectare vlakbij Utrecht voor het eerst, en was erg onder de indruk van deze prachtige plek! Hoewel Kasteel de Haar in de top 20 van meest bezochte Nederlandse musea staat. Is het nog steeds minder bekend bij de meeste mensen, waardoor het hier ook een stuk rustiger is.

Het kasteel en park zijn heel het jaar geopend, maar let op dat kaartjes wel vooraf online moeten worden gekocht.

7. Waddeneilanden

Hoewel Nederland officieel meer dan 30 kleinere en grotere eilanden heeft, zijn de populairste en meest unieke toch wel de Waddeneilanden. Deze 5 bewoonde eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn makkelijk te bereiken per veerboot vanaf het vasteland, en hebben elk een heel andere sfeer met hun uitgestrekte zandduinen, unieke flora en fauna, schilderachtige vuurtorens, en authentieke plaatsjes die gemakkelijk te verkennen zijn met de fiets.

Ze liggen in de Waddenzee, een bijzonder gebied in 2009 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn unieke natuurlijke habitat en het dagelijkse proces van eb en vloed, waardoor je twee keer per dag op de bodem van de zee kunt lopen.

8. Japanse Tuin Clingendael – Den Haag

Er zijn maar een paar Japanse tuinen in Nederland, en degene in mijn woonplaats wordt vaak de mooiste genoemd. Gelegen op het landgoed Clingendael in Den Haag, dat op zichzelf al prachtig is, en tevens is uitgeroepen tot rijksmonument. De Japanse Tuin is gratis te bezoeken, maar helaas slechts 6 weken per jaar geopend voor publiek. Van eind april tot begin juni, en 2 weken in oktober, wanneer de tuinen in bloei staan.

Lees ook:  Once upon a day in Vancouver

9. Hoge Veluwe – paarse heide in augustus

Als je wil je fietsen of wandelen door bossen, langs stuifduinen, moerassen en paarse heidevelden, en ondertussen ook wilde dieren wil spotten, dan is Nationaal Park de Hoge Veluwe ‘the place to be’! Gelegen tussen Apeldoorn, Ede en Arnhem en een van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland, omdat het zo rustig en divers is.

Met name in augustus, als de heide in bloei staat en de velden op verschillende plekken paars kleuren, bijvoorbeeld rond de Posbank, wordt dit een erg Instagram-waardige plek!

10. Paleis het Loo – Apeldoorn

Dit 300 jaar oude koninklijke paleis is nu een museum, en kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Veluwe. Helaas is dit prachtige gebouw in Apeldoorn tot 2021 gesloten voor verbouwing, maar de paleisstallen en tuinen zijn ook zeker een bezoekje waard. Deze zijn geopend tot 30 september 2020, waarvoor je vooraf kaartjes kan kopen.

De baroktuinen van het Loo zijn uniek voor Nederland, en kunnen zich zeker meten met de tuinen van Versailles! De symmetrische parterres, indrukwekkende fonteinen, Griekse beelden en historische beplanting uit de 17e eeuw, zijn erg fotogeniek.

Paleis het Loo Apeldoorn-Nederland

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekjes te vinden in Nederland, en in deze blog op mijn eigen website deel ik er graag nog meer met je, met veel eigen foto’s en staycation tips. Of ga naar mijn Instagram account voor dagelijkse inspiratie!

Stonden deze Instagrammable spots al op jouw lijstje of had jij al deze fotogenieke plekjes al bezocht? Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren ook meer van Nederland te verkennen, want er is nog zoveel te ontdekken, ook dichtbij huis!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy