Waarom je vandaag nog toegang wilt krijgen tot Amerikaanse Netflix

Waarom je vandaag nog toegang wilt krijgen tot Amerikaanse Netflix

Je leest regelmatig dat VPN’s toegang bieden tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix. Maar waarom zou je dat willen? Wat is het voordeel van de Amerikaanse Netflix? En waarom is het de moeite waard hiervoor een VPN aan te schaffen?

De Amerikaanse Netflix is uitgebreider

Allereerst: de Amerikaanse Netflix is veel uitgebreider dan de Nederlandse variant. Niet zo gek, want Netflix wordt in Amerika gemaakt. Uit een onderzoek van Surfshark blijkt dat Amerikanen kunnen kiezen uit meer dan vierduizend films en achttien honderd series. In Nederland hebben we een veel kleiner aanbod: zo’n vijfentwintighonderd films en elfhonderd series.

Het zijn geen precieze aantallen, want iedere dag komen er films en series bij en haalt Netflix films en series weg. Maar je ziet wel dat er niet zoveel prioriteit aan Nederland wordt gegeven. Daarom is het leuker om toegang te hebben tot de Amerikaanse Netflix.

Meer dan alleen lokale content

We moeten eerlijk zijn: de kwaliteit van de content op de Amerikaanse Netflix is ook behoorlijk beter dan wat er in Nederland valt te zien. In Nederland zie je vooral veel lokale content — dus in Nederland gemaakte films en series. In België is bijvoorbeeld Bevergem te zien, maar daar heb je niets aan als je gek bent op Amerikaanse actieseries.

Kijken we naar het aantal aangeboden films die bekroond zijn met een Oscar of tv-series die zijn bekroond met een Emmy, dan wint Amerika ook duidelijk van Nederland. Het lijkt wel alsof je voor het beste aanbod naar Amerika moet. Maar met een VPN hoeft dat dus niet meer.

Lees ook:  Google meets Vermeer

Netflix is goedkoper in Amerika

Wat ook niet te verkroppen valt, is dat Amerikanen veel minder betalen voor Netflix dan Nederlanders en Belgen. In verschillende landen hanteert Netflix verschillende abonnementsprijzen. Je betaalt in de Benelux echt tientjes meer dan als je de Amerikaanse Netflix afsluit.

Natuurlijk vindt Netflix het niet fijn als haar abonnees uit andere landen goedkopere abonnementen gaan afsluiten. Daarom moet je soms een Amerikaanse creditcard bezitten. Gelukkig accepteert Netflix ook giftcards en die zijn volop online te vinden. Je betaalt dan wel iets meer dan de nominale waarde van de kaart.

Kom maar op met die Amerikaanse Netflix!

Wil je de Amerikaanse Netflix kunnen kijken? Dan is het tijd een VPN aan te schaffen bij een VPN-aanbieder. Natuurlijk kies je voor een aanbieder die servers in Amerika heeft staan. Kijk niet alleen naar de locaties, maar ook naar de snelheid van de verbinding en de toegestane hoeveelheid bandbreedte. Hoe sneller je verbinding, hoe beter de beeldkwaliteit van Netflix.

Het kan ook handig zijn als je aanbieder ‘split tunneling’ ondersteunt. Dan kun je de VPN toewijzen aan alleen Netflix, terwijl je gewoon je Nederlandse verbinding voor het surfen gebruikt. Dan kun je gewoon je lokale netwerk thuis blijven gebruiken.

Denk er bij de keuze voor een VPN-aanbieder aan dat de aanbieder een grote voorraad IP-adressen moet hebben. Netflix wil nog weleens adressen blokkeren, omdat het bedrijf het niet fijn vindt dat gebruikers geblokkeerde inhoud omzeilen met een VPN. Gelukkig zijn er IP-adressen in overvloed.

Foto header via iStock, credits: wutwhanfoto

0 comments on “Waarom je vandaag nog toegang wilt krijgen tot Amerikaanse Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *