Slippers gemaakt van autobanden

Slippers gemaakt van autobanden

Er is een enorme hoeveelheid bandenafval in de wereld. In 2004 merkte Kyle Parson dit probleem op toen hij in Indonesië was. Hij kreeg het lumineuze idee om autobanden in schoenen te veranderen.

Het eerste paar ‘Indosoles‘ was een bewijs van het vakmanschap en de creatieve energie van Indonesië. En ze veroorzaakten een idee: wat als we echt een verandering zouden kunnen creëren door middel van design?

Slippers gemaakt van autobanden

Duurzaamheid voorop

Aldoende zag Parson de behoefte aan een product dat tegelijk duurzaam, comfortabel en mooi was. Er werd gekozen voor inspiratie uit de cycli van de natuur zo ontstond een sandaal, waarbij niet alleen de zolen van oude autobanden gemaakt waren maar ook het gehele proces (van productie tot aan verkoop) duurzaam is.

Slippers gemaakt van autobanden

De sandalen, voor mannen, vrouwen en kids, zijn in verschillende modellen verkrijgbaar (flip flops, slides, platform en cross). Het mooie is dat Indosoles aankomende maand officieel in Nederland gelanceerd wordt. Maar natuurlijk kan je de sandalen gemaakt van autobanden ook gewoon online kopen. Mooi cadeau aan jezelf voor deze zomer?

Foto’s via website Indosoles.

Lees ook:  Stijlvolle man worden? Je bent er zes stappen van verwijderd

0 comments on “Slippers gemaakt van autobanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *