Pllek Amsterdam: een perfect gezellige 'chaos' op de de NDSM-werf

Pllek Amsterdam: een perfect gezellige ‘chaos’ op de de NDSM-werf

Pllek is een bijzondere – tja – plek. Gelegen aan het Amsterdamse IJ op de NDSM-Werf kan je hier heerlijk genieten van een goed uitzicht over het water terwijl je iets van hun (75% vegetarische) menukaart nuttigt. Er is genoeg te doen, zien en proeven, en dat mag je niet missen. Helemaal nu ze weer open zijn, na heel wat weken dicht tijdens de Corona lockdown.

Pllek is opgericht in 2012 en sindsdien enorm geliefd onder menig Amsterdammer. Het begon ooit als een bescheiden locatie waar je terecht kon voor een hapje en drankje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heuse hotspot voor veel meer dan dat. Allerlei culturele evenementen – van dance events tot yoga bijeenkomsten – worden er georganiseerd (hoewel nu natuurlijk op een lager/kleiner pitje…). En dan hebben we het nog niet eens over het bescheiden strandje dat met ook maar de geringste zonnestraal heel wat mensen aantrekt. Het begon als experiment en nu kunnen we in alle eerlijkheid zeggen dat het met vlag en wimpel is geslaagd.

Gezellige ‘chaos’

Wie vanuit het centrum komt en de pont afstapt wordt begroet door de gezellige ‘chaos’ waar Pllek uit bestaat. Vrolijke lichtjes hangen in slingers om het gebouw en buiten staan er genoeg houten picknicktafels voor je hele vriendengroep inclusief aanhang en familie. Je zou de sfeer wellicht het beste beschrijven als een soort woonkamergevoel gemixed met het uiterlijk van een industrieterrein: knus, hip met een alternatieve indruk.

Pllek Amsterdam: een perfect gezellige 'chaos' op de de NDSM-werf

Als het grootste groene restaurant van Amsterdam, is het hoogtepunt ongetwijfeld het restaurant. Pllek staat voor verantwoord en duurzaam eten, maar doet niet af aan de kwaliteit of veelzijdigheid van het (nieuwe!) menu. Het merendeel is vegetarisch (proef asjeblieft de spinazie spatzle of groentetajine) maar ook de vis- en vleesliefhebber smult erop los (roodbaars met gefrituurde prei of rendang van hert, bijvoorbeeld). De meeste producten zijn local en dat betekent: extra vers én extra lekker. En uiteraard: mama natuur is ook blij.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over elektrisch rijden en waarom het voor iedereen is

Maar, en dit moet ook genoemd worden, Pllek is ook zeker de ultieme locatie voor een goede borrel. Je zit er in elk seizoen goed aangezien het zowel buiten als binnen mooi is ingericht. Tip voor de werkgever: organiseer hier je eigen bijeenkomsten! Van vergaderingen tot dinners, je kunt hier voor van alles terecht.

Online petitie

Nu is het helaas het geval dat Pllek in 2022 weg moet. Noch de trouwe bezoeker nóch de eigenaren zelf zitten daar op te wachten. Hartstikke zonde. Wil jij ook in de toekomst nog kunnen genieten van Pllek? Teken dan de online petitie! Met genoeg handtekeningen is de kans dat Pllek in ieder geval tot 2028 blijft bestaan stukken groter.

1 comment on “Pllek Amsterdam: een perfect gezellige ‘chaos’ op de de NDSM-werf

  1. Pllek moet blijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *