Pannenkoeken eten in het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam

Pannenkoeken eten in het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam

Hoewel ik al een tijdje in Amsterdam woon, wist ik niet dat The Pancake Bakery het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam is. In een historisch voormalig pakhuis aan de Prinsengracht,vlakbij het Anne Frank Huis, serveert de familie Schaafsma al sinds 1980 haar pannenkoeken volgens geheim familierecept. Wat wil zeggen dat ze dit jaar hun 40-jarige bestaan vieren. Ter ere van deze mijlpaal (en dat ze weer open mochten na de lockdown) mochten wij hun befaamde pannenkoeken komen proeven.

Véél keuze

Er zijn maar weinig kids die je niet blij maakt met pannenkoeken. Zo ook onze kinderen. Heel vaak gaan we niet met ze echt het centrum van Amsterdam in, des te leuker om het nu wel eens te doen. We hadden geluk met het weer, waardoor we een heerlijk plekje buiten aan de gracht hadden. De uitgebreide pannenkoekenkaart maakt het wel lastig kiezen. Naast traditionele pannenkoeken met kaas, spek, stroop en poedersuiker kun je ook verassende pannenkoeken vinden geïnspireerd door Amerikaanse, Indische, Mexicaanse en Griekse culturen. De kinderpannenkoeken prikkelen de fantasie met namen als de brandweer-, piraten-, prinsessen- of beestenbende pannenkoek. Onze meiden kozen voor een brandweer pannenkoek en kregen, hoe verrassend, een brandweerhelm geserveerd bij hun pannenkoek.

Pannenkoeken eten in het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam

40-jarig bestaan

Het vriendelijke personeel, de bijzondere plek midden in Amsterdam én de lekkere pannenkoeken zorgden ervoor dat we een topmiddag hadden. Een waar feestje op een verder gewone zondag. En leuk: ter ere van haar 40-jarig bestaan geeft het pannenkoekenhuis momenteel een pannenkoeken kinderfeestje* weg. Daarnaast krijgt elk tweede kind tot en met augustus een gratis kinderpannenkoek. Op staycation in Amsterdam (of omgeving) deze zomer? Ga dan zeker hier even langs!

Lees ook:  Unrobe: een nieuw hyper transparant Amsterdams kledingmerk

* De gelukkige moet wel eerst een ‘pancake flip challenge’ winnen. Kinderen kunnen, met hulp van hun ouders, meedoen door een filmpje van hun flip moves op Instagram & Facebook te posten. De winnaar zal 12 juli worden bekendgemaakt!

0 comments on “Pannenkoeken eten in het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *