eSIM, snel, handig en functioneel!

Natuurlijk konden we erop wachten, en eigenlijk deden we dat stiekem ook al. Nooit meer wachten tot de provider je nieuwe simkaart opstuurt en niet meer prutsen met zo’n klein kaartje. De al lang verwachte digitale simkaart is er! Vanaf nu heb je dus geen super klein plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Je begrijpt dat je hierdoor nog sneller gebruik kunt maken van je telefoon, je hoeft namelijk niet meer te wachten tot je simkaartje op de deurmat ligt. De eSIM doet verder overigens precies hetzelfde als je oude vertrouwde simkaartje.

Wie kan eSIM gebruiken?

eSIM is een functie in je smartphone. Als jouw smartphone eSIM ondersteunt kun je gebruikmaken van deze functie. Je hebt dan geen fysieke plastic simkaart meer nodig want deze zit ingebouwd in je telefoon en de gegevens van je SIM kaartje worden daar digitaal bewaard. Je kunt de digitale simkaart eenvoudig installeren via de bijbehorende app.

Dankzij eSIM is dual bellen mogelijk

Dankzij de ingebouwde eSIM functie is er wel ruimte voor een extra simkaartje in je telefoon, je kunt dus dual sim bellen ofwel bellen met meer telefoonnummers op één telefoon. Op deze manier kun je dus makkelijk schakelen tussen je privé en zakelijke nummer. Of wanneer je in het buitenland bent, kun je kiezen voor een lokale simkaart om daarmee goedkoper te kunnen bellen. Voorzie je telefoonnummers van een label. Deze labels gebruik je wanneer je kiest welk telefoonnummer je wilt gebruiken voor het bellen en voor het ontvangen van telefoongesprekken en voor het opstellen en ontvangen van berichten. Dit kun je eenvoudig doen door een telefoonnummer te koppelen aan je mobiele data en een nummer toe te wijzen aan je contacten. Mocht je de labels willen wijzigen dan kan dat via de instellingen van je telefoon.

Lees ook:  Launch nieuwe Huawei Mate 20(Pro), met encyclopedie, reisgids én calorieënteller

Kun je met iedere smartphone gebruik maken van eSIM?

Nee helaas nog niet. Op dit moment ondersteunen alleen de nieuwste smartphones eSIM. Voor je en digitale simkaart bestelt is het dus handig om te weten of jij hiervan gebruik kunt maken. De iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en nieuwer zijn onder andere voorzien van de eSIM functie.

eSIM ook voor zakelijk gebruik?

Zo’n eSIM is uitermate handig, je kunt m niet kwijtraken, je hoeft nooit meer te peuteren om je simkaart te wisselen en het is ook nog eens beter voor het milieu omdat er geen plastic meer voor gebruikt hoeft te worden. eSIM is uiteraard ook verkrijgbaar voor zakelijk gebruik. Kies voor bijvoorbeeld een zakelijke Sim Only bij Simyo. Ondersteund jouw zakelijke smartphone eSIM? Of wil je via jouw privé smartphone ook je zakelijke telefoontjes ontvangen door middel van dual sim? Dan kun je dus ook deze functie inzetten voor het zakelijk bellen, internetten of sms’en. Je kunt overigens voor een zakelijk eSIM abonnement ook kiezen voor een voordelig jaarabonnement of juist een flexibel maandelijks opzegbaar abonnement. Uiteraard zijn beide verkrijgbaar in diverse bundels.

Foto header via iStock, credits: Ridofranz

0 comments on “eSIM, snel, handig en functioneel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *