Drinkbaar Amsterdams grachtenwater

Drinkbaar Amsterdams grachtenwater

De steden stad komen langzaam weer tot leven. Zo ook Amsterdam; de terrassen gaan weer open en de grachten raken weer gevuld. Letterlijk gevuld, want wist je dat jaarlijks er zo’n 60.000 kilo plastic, 700 doden dieren en 12.000 fietsen uit het water gevist worden? Al wordt de kwaliteit van het grachtenwater steeds beter – helemaal tijdens de lock-down – , nog nooit eerder was het drinkbaar.

Water uit de Keizersgracht, Herengracht & Prinsengracht

Drinken uit de gracht? Het kan echt, het bedrijf Aquablu ging namelijk de grachten op en tapte water uit de Keizersgracht, Herengracht & Prinsengracht. Voor de gelegenheid werd het zuiveringssysteem in een draagbare koffer op een sloepje geïnstalleerd. Hiermee werd het grachtenwater uit de gracht gepompt en ter plekke gezuiverd, gemineraliseerd en gebotteld.

De duurzaam gebottelde flessen kan je online kopen (niet goedkoop, 39 Euro per fles!). Maar dan zit het water wel vol met mineralen en Amsterdam spirit, zonder vervuiling. Want de systemen halen vervuilingen zoals bacteriën, virussen, hormonen en lood uit het water. De kwaliteit van het water kan worden gegarandeerd dankzij de “quality guard” die de Aquablu systemen bevatten. 96 parameters checken de kwaliteit van het drinkwater en wanneer dit niet volledig kan worden gegarandeerd komt er geen druppel water uit de kraan van het systeem.

Lokaal water

Het water is dus bijzonderder dan kraanwater, maar ook een stuk milieuvriendelijker dan PET flessen. Er worden jaarlijks 650 miljoen plastic flesjes water verkocht; de lokale supermarkt heeft tegenwoordig een ruimer waterassortiment dan wijn. De campagne bevat dan een onderliggend statement: laten zien dat het beste water, lokaal water is. Zonder ingewikkelde vervuilende transportketens en groei van de plastic soep….

Lees ook:  Dit zijn de Menswear Style Influencers van dit moment

0 comments on “Drinkbaar Amsterdams grachtenwater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *