De top 20 beste terrassen door heel Nederland

De top 20 beste terrassen door heel Nederland

Het is weer terrassenweer en met de versoepeling van de maatregelen kunnen we gelukkig volop genieten van de zon in de rug en een drankje in de hand. Tropische temperaturen vragen immers om afkoeling. Soms willen we een koud biertje, dan een fris glas wijn, en op andere momenten een cola met de kids. Waar je de beste terrassen vindt om van een borrel te genieten, lees je hier.

Ik & mijn moeder (Enschede)

In het groene Wooldrikspark in Enschede staat de theetuin ‘Ik & mijn moeder’. Neem plaats op een bistrostoeltje, bestel een stukje zelfgemaakte taart, ga voor een high tea (ze bieden er ook een voor kinderen aan!) en geniet van de bloemen om je heen.

V11 (Rotterdam)

Bij Vessel 11 in Rotterdam kan je terecht op het dek. Van een boot. In de haven. Bestel de zelfgebrouwen V11 classic red ale ‘om je door de storm te loodsen’ en laat je gedachten dobberen terwijl je volledig ontspannen over het water tuurt.

Canvas – Het Volkshotel (Amsterdam)

Het beste aan Canvas is het uitzicht over Amsterdam. Je bevindt je namelijk op de 7e verdieping van het Volkshotel. Bekend om haar relaxte sfeer en lekkere borrel toren je heerlijk rustig uit boven de drukke hoofdstad. Wees vooral niet verlegen en ga voor een van hun heerlijke cocktails.

Het Wapen van Ens (Ens)

Plof neer op een van de lange banken of houdt het intiem aan een tafeltje voor twee. Sfeervol is het zeker, en gemoedelijk ook. Ook hier geniet je volop van de groene omgeving en de lieve mensen.

Lees ook:  Iedereen een mooie kerst dankzij 'Alle (kerst)ballen verzamelen'

Boshuis Venkraai (Oisterwijkse bossen)

Na een uitgebreide wandel- of fietstocht is Boshuis Venkraai in het Oisterwijkse bossen- en vennengebied een perfecte pitstop. Kom tot rust op een oer Hollands en oergezellig terras, en laat je onderdompelen in de Brabantse gastvrijheid.

BRASA (Purmerend)

Aan het mooiste horecaplein op de Koemarkt ligt BRASA, waar je terecht kunt voor zowel een goede kop koffie en een lekkere lunch als een groot assortiment diverse bieren (ook hun wijnencyclopedie liegt er niet om).

Het wapen van Drenthe (Roden)

Officieel uitgeroepen tot het beste terras van Drenthe in 2015 én 2016, mag je deze locatie niet missen. Overdag heerlijk loungen, ’s avonds smakelijk dineren. En niet verkeerd: zelfs als het regent of wat kouder is zit je hier goed.

Hotel Mooirivier (Vecht)

Zoek de rust op en bezoek het door natuur omringde terras aan Hotel Mooirivier. Ja, gelegen aan een mooie rivier, de Vecht. Denk aan met dauw bedruppelde weilanden, watervogels langs de oever, en gerechten uit de Franse keuken.

Gasterie Lieve Hemel (Sevenum)

Franse sferen op een Limburgs podium, dat vind je bij de Gasterie Lieve Hemel. Sinds kort beschikken ze ook over een jeu de boules baan, waardoor het een echte aanrader is voor het hele gezin (terwijl de ouders aan de Franse wijnkaart beginnen).

Klein Berlijn (Utrecht)

Wie wel eens in Berlijn is geweest, weet dondersgoed dat je daar geweldig kunt terrassen. Zo dachten de eigenaren van Klein Berlijn in Utrecht er ook over. Aan het water op het oude industriegebeid bij Rotsoord word je overrompeld in een kleurrijk café, rijk aan cultuur en hartstikke hip.

Lees ook:  Pop-up-mall op CS Amsterdam

Capriole Café (Den Haag)

Wie bij het Capriole Café in Den Haag aankomt kijkt zijn ogen uit. De moderne architectuur van het gebouw leent zich bij uitstek voor de wat chiquere gelegenheid, met een prachtig uitzicht over de Fokkerhaven. Tip: er is een koffiebranderij aanwezig, dus bestel vooral je favoriete espresso.

’t Feithhuis (Groningen)

Op het terras van ’t Feitthuis vind je de karakteristieke rust én knusheid van Groningen. Hun terras is net vernieuwd en de zonnestralen laten je meer dan welkom voelen. Ook hier is de high tea en echte aanrader.

De Werf (Veere)

Uitgeroepen tot een van de beste Nederlandse terrassen hoort De Werf zeker thuis op deze lijst. Terwijl je van verrukkelijke Zeeuwse gerechten geniet (visliefhebbers, let op) kijk je uit over de aangemeerde bootjes in de haven.

Het Wapen van Ermelo (Ermelo)

Het menu is wellicht ietwat eenvoudig, maar is daarom niet minder lekker. Ook Het Wapen van Ermelo heeft zijn officiële plekje veroverd in de top 100 beste terrassen, dus neem vooral snel een kijkje (en drankje).

Nes Café Ameland (Ameland)

Wie met een vriendengroep de avond sfeervol wil doorbrengen gaat naar Nes Café Ameland. En wie dan ook nog het liefst van een perfect gegaard stukje vlees geniet (gegrild op de Green Egg!), zit hier helemaal goed.

Café de Unie (’s-Hertogenbosch)

De Bosschenaren schuiven massaal aan bij dit terras onder de groene bomen aan het Kardinaal van Rossumplein. Perfect om tussen alle drukte door even rustig ‘mensen te kijken’ met een biertje erbij. Café de Unie is al jarenlang populair bij jong en oud.

Lees ook:  Knus en kleinschalig: 5 campings in Europa die je niet over het hoofd mag zien!

Annie’s (Leiden)

Een echt pareltje waar menig Leidenaar al mee bekend is. Het bijzondere aan het terras van Annie’s is namelijk dat het drijft. Dobber wat rond met het uitzicht op de grachten in het hart van de stad, onder een historische brug.

Grand Café Centraal (Eindhoven)

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Op het grote terras bij het Eindhovense Grand Café Centraal vind je niet alleen een uitgebreid menu, maar ook wat behaaglijke drukte onder het genot van de beste speciaal bieren van de stad.

Pelle’s (Deurningen)

In hartje Deurningen kan je bij Pelle’s genieten van een (heel) ruim en zonovergoten terras. Wil je liever toch iets meer schaduw, schuif dan aan in de beschutte binnentuin en ga voor een van hun diverse barbecue-arrangementen.

’t Schippersrijk (Uitgeest)

Zoals ze het zelf beamen is ’t Schippersrijk sfeervol in elk seizoen. Gelegen aan het Uitgeestermeer beleef je hier ongedwongen goed eten en de beste service. Bij dit familiebedrijf staat gezelligheid altijd op nummer één (en echt, het uitzicht is ongelooflijk).

Foto header via iStock, credits: Ole Schwander

0 comments on “De top 20 beste terrassen door heel Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *