10 x Amsterdamse terrassen die je gemist hebt

by Jill Buitenhuis

Yes, ein-de-lijk mogen we weer terrassen. Amsterdam heeft heel veel fijne terrassen, waar je urenlang kunt genieten van de zon, lekkerste dranken en vooral van elkaar. Na al die maanden zonder terrassen, staan we te popelen om weer een Pinot of een speciaal biertje te kunnen bestellen op het terras. Dit zijn tien terrassen die je zeker gemist hebt, en waar je gelukkig nu weer aan kunt schuiven voor een drankje en hapje.

De tulp

‘Het tropische paradijs in de Pijp, ook als de zon niet schijnt.’ Bij de Tulp krijg je toch even het gevoel dat je op vakantie bent. Het terras ziet er kleurrijk uit en bij binnenkomst word je verrast door het tropische karakter dat het restaurant uitstraalt.

Marie Heinekenplein 33

Café Thuys

Op het terras geniet je van het rumoer en het bruisende dat een stad als Amsterdam te bieden heeft. Een gezellig, fijn café, waar je je direct ‘thuys’ voelt.

De Clercqstraat 129

Up West

Het terrein bestaat uit beachclubs, loodsen en heerlijke terrassen. Je kunt hier genieten van de muziek, een potje jeu de boules spelen of neerploffen in de loungebanken. Je hoeft je bij Up West in ieder geval niet te vervelen en hoogstwaarschijnlijk wil je hier aan het einde van de avond helemaal niet meer weg.

Tom Schreursweg 8

Waterkant

Aan gezelligheid is hier geen gebrek. Met het uitzicht op het water, het briesje in je haar en een Surinaams hapje geniet je van tropische sferen. Het motto van Waterkant? ‘Baka alen a son sa brenki baka’ oftewel: na regen komt zonneschijn. En deze zonneschijn hebben we allemaal dik verdiend.

Lees ook:  10 x bijzonder dineren door heel Nederland

Marnixstraat 246,

Bar Kosta

Bij Bar Kosta kun je zowel genieten van een lunch als van een diner. Het lekkere eten afhalen kon hier gelukkig de afgelopen tijd, maar de ultieme ervaring krijg je toch als je neerploft op het zonnige terras.

Derde Kostverlorenkade 42

Bar Bukowski

Deze bar is vernoemd naar de legendarische schrijver Charles Bukowski. Niet het grootste terras van Amsterdam, maar wel een van de gezelligste. Zoals meneer Bukowski altijd zei: ‘There is always a reason to drink.’

Oosterpark 10

Blauwe Theehuis

Je vindt deze spot in het Vondelpark. Na je actieve wandeling kun je jezelf hier trakteren op een geniet-momentje, waar je altijd wel een plekje in de zon vindt.

Vondelpark 5

Canvas op de 7e

Deze rooftopbar verdient ook zeker een plekje op ons lijstje. Het adembenemende uitzicht hebben we flink gemist de afgelopen tijd. Je kunt op de 7e weer genieten van een borrelhapje, zomerse cocktail en Amsterdam op haar mooist.

Wibautstraat 150

Mossel & Gin

Bij Mossel & Gin eet je de lekkerste mosselen en kun je kiezen uit verschillende variaties. Denk aan Thaise mosselen, mosselen met truffel of juist de klassieke mosselen. Onder het genot van een ijskoude Gin-Tonic kun je hier de hele avond blijven vertoeven. Geen trek maar wel zin in een GT? Geen probleem, iedereen is ook welkom om alleen een drankje te doen.

Gosschalklaan 12

De Biertuin

Tegenover het Oosterpark vind je de Biertuin. Je raadt het waarschijnlijk al, maar de ‘bierkeuze’ is hier oneindig. Je hebt de keuze uit meer dan 65 bieren van de fles, en 16 bieren van de tap.

Lees ook:  Getest: de nieuwe (zomers hete) smaak van Doritos

Linneausstraat 1

Foto header via iStock, credits: rez-art

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy