Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

De ruimte waarin je werkt is voor de meeste mensen erg bepalend voor zijn of haar productiviteit. Daarom is thuiswerken ook niet voor iedereen geschikt. Een goede kantoorruimte zorgt ervoor dat je productief bent en je werk gedaan krijgt zonder afgeleid te raken en zonder je concentratie te verliezen. Hoe richt je die ideale kantoorruimte dan in?

Voldoende plek

Natuurlijk is voldoende plek voor al het personeel belangrijk. Je wil niet dat twee werknemers erg dicht op elkaar zitten. Iedereen heeft zijn eigen bureau nodig, om zo voldoende spullen kwijt te kunnen zonder je opgepropt te voelen. Zorg dus voor een kantoorruimte met voldoende ruimte, en houd er rekening mee dat het bedrijf wellicht gaat groeien en er dus meer plekken nodig zijn voor nieuwe werknemers.

Veel licht en open ingericht

Het is een stuk prettiger om te werken in een ruimte waar veel zonlicht naar binnen schijnt. Daarnaast is het niet fijn als alles bijvoorbeeld helemaal vol staat of als de ruimte als het ware in stukken gehakt wordt. Houd het allemaal daarom lekker open en zorg dat je, in principe, van de ene kant van het kantoor naar de andere kant kunt kijken. Dit zorgt voor een prettig gevoel. Je ziet vaak ook in moderne, grote kantoren dat er wanden van glas geplaatst zijn. Ook dit zorgt voor die privacy die je soms nodig hebt, maar toch houd je de ruimte open.

Leuk ingericht, maar minimalistisch

Decoraties en leuke lijstjes bijvoorbeeld zijn niet te missen. Overdrijf het natuurlijk niet, het blijft een ruimte waar je moet werken en niet waar je theekransjes gaat houden. Toch kunnen mooie planten hier en daar geen kwaad en is ook een leuk schilderij niet overbodig. Ook leuk is bijvoorbeeld een boekenkast met interessante boeken en andere leuke voorwerpen. Dingen die met het bedrijf te maken hebben, zoals een fotolijstje met een foto van het hele team.

Lees ook:  5 tekenen van een testosterontekort en waarom je ermee naar de huisarts moet

Kies het juiste meubilair

Het verschilt voor iedereen hoe hij of zij graag zit. Goed zitten is dan ook erg belangrijk met een kantoorbaan, aangezien je ongeveer zes tot acht uur per dag zit. Niet iedereen heeft ook dezelfde lengte, dus niet elk bureau is geschikt voor iedereen. Daarom zijn verstelbare bureaus heel handig. Iedereen kan het precies op die hoogte zetten die voor hem of haar geschikt is. Hetzelfde geldt voor bureaustoelen. Om iedereen goed te laten zitten, laat je hem of haar zelf de stoel instellen. Van hoogte tot rugleuning en armleuningen. Duur hoeft dit helemaal niet te zijn: online wordt ook 2e hands kantoormeubilair verkocht. Die gebruikte kantoormeubelen zien er vaak nog prima uit, maar zijn een stukje goedkoper.

Foto header via iStock, credits: UberImages

0 comments on “Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *