Welke fiets past het best bij jou?

Welke fiets past het best bij jou?

Voor mensen die ons land voor het eerst bezoeken is het duidelijk: die Nederlanders, die kunnen echt niet zonder hun fiets. Waar een fiets in de meeste landen iets is waar kinderen mee spelen, of waarop volwassenen tochtjes maken om te ontspannen, is het voor ons zoveel meer. Het is voor veel mensen hun belangrijkste vervoersmiddel. Het is de manier waarop we jarenlang naar school gaan. Het is in een drukke binnenstad de snelste manier om van A naar B te komen, en het is onze pakezel, of we hem nu volhangen met boodschappen of kinderen.

De perfecte fiets

Omdat we onze fiets op zoveel verschillende manieren gebruiken, zijn er ook heel veel verschillende soorten fietsen te koop. Er zijn fietsen om heel snel op te fietsen, racefietsen, die vooral als hobby worden gebruikt. Mountainbikes zijn er ook vooral voor de hobby, maar dan niet per se om snel, maar vooral ‘uitdagend’ mee te fietsen. Er zijn fietsen die heel veel spullen kunnen vervoeren, transportfietsen, maar ook fietsen die zo zijn gemaakt dat er makkelijk twee kinderstoeltjes op passen.

Uit al die fietsen valt het soms nog niet mee om jouw perfecte model te vinden. Als je specifiek een racefiets of een mountainbike zoekt, dan heb je het redelijk makkelijk, al is de keuze ook op dat gebied weer enorm. Maar vooral voor de normale, dagelijkse fiets is het soms lastig om er eentje uit te kiezen die aan alle wensen voldoet die jij hebt, nu en in de toekomst.

Misschien heb je nu wel twee jonge kinderen, en vind je het dus vooral belangrijk dat je deze mee kan nemen op de fiets. Over niet al te lange tijd zullen deze echter zelf leren fietsen, en niet meer in een zitje passen. Een beetje zonde is het dan wel, als je speciaal een fiets hebt uitgezocht waar kinderzitjes goed op kunnen. Je zou dat nu misschien veel liever inruilen voor meer transportmogelijkheden.

Lees ook:  Vegan eten in Rotterdam? Meet heerlijke Rozey!

Op de fiets naar je werk

Ben je van plan om vaak op je elektrische fiets van Muto bike naar je werk te gaan? Dan heb je, zeker als dat werk zich op enige afstand bevindt, waarschijnlijk het meest aan een goede e bike. Juist door een elektrische fiets te kiezen zal je de auto misschien wat vaker laten staan, en dat is precies wat ook door de overheid wordt aangemoedigd.

Foto header via iStock, credits: Massonstock

0 comments on “Welke fiets past het best bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *