Verveeld? Met deze tips kom jij de dag wel door!

by Redactie

Veel beroepen en banen vallen door de huidige coronacrisis een beetje stil, wat als gevolg heeft dat je wellicht thuis werkt. Ook studenten zitten thuis en kunnen wel online wat doen voor school, maar toch vult het niet een hele dag. Na het werken ben je vrij om te doen wat je wil, maar wat kun je doen? Je mag eigenlijk niet naar buiten, waar ook niet veel te doen is. Na een week of twee heb je waarschijnlijk alles wel gezien. Deze tips helpen jou waarschijnlijk tegen de verveling!

Pak een oude hobby op

Nu je alle tijd hebt, is het de perfecte tijd om een oude hobby weer op te pakken. Dit verschilt natuurlijk bij iedereen. Misschien deed je aan skateboarden, schilderde je veel of naaide je eigen kleding. Waarom niet weer opnieuw beginnen? Vaak heb je de benodigdheden al in huis en kun je direct van start gaan. Wie weet, misschien ontdek je hierdoor ook wel nieuwe dingen en raak je opnieuw verliefd.

Ga sporten

Je krijgt nu waarschijnlijk een stuk minder beweging dan voordat je thuis kwam te zitten. Logisch, maar het is wel belangrijk dat je genoeg blijft bewegen. Maak elke dag een wandeling. Dit mag gewoon, gelukkig. Daarnaast zijn er veel sportscholen die nu online lessen aanbieden. Ben je al lid van een sportschool? Volg de lessen, bijvoorbeeld één per dag. Daarnaast barst het internet van video’s met een workout die je gewoon thuis kunt volgen. Dit verschilt van cardio tot krachttraining en yoga. Kies iets wat bij jou past én wat je leuk vindt.

Lees ook:  5 x hier moet je op letten bij het kopen van een laptop als student of voor je schoolgaande (puber)kind

Een grote schoonmaak

Waarschijnlijk valt het je steeds meer op dat sommige plekken in huis best toe zijn aan een grote schoonmaakbeurt. Het hoeft niet eens vies te zijn, maar misschien ligt die ene kast wel vol met spullen of is die ene kamer nu echt toe aan een make over. Je kan bijvoorbeeld elke dag een andere kamer doen. Begin op zolder, daarna de slaapkamer, etc. Of werk een weg van ‘het ergst’ naar minder erg. Neem je schoonmaakmiddelen mee en ga aan de slag. Doe het dan ook echt goed: ga alle spullen langs en besluit wat je wel en niet wil houden. Die oude servettenhouder wordt toch niet meer gebruikt, of deze trui heb je al jaren niet gepakt. Maak elk klein hoekje en kiertje goed schoon en je bent zo een hele dag bezig.

Foto header via iStock, credits: Daniel Lozano Gonzalez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy