Vakantie vieren tijdens Coronatijd

Vakantie vieren tijdens Coronatijd

Helaas zijn er al vele vakanties afgeblazen in de lange weekenden van maart en april. Ook nu in de meivakanties moesten vele vakanties afgeblazen worden. Of de locatie is dicht of komen het land van bestemming niet binnen of het advies is om thuis te blijven. Voor Nederlanders is dit niks, want Nederlanders gaan er namelijk graag even een lang weekend uit. Vlak voor de zomervakanties beginnen. De vakantiehuizen voor deze periode zitten altijd propje vol en last minutes zijn niet altijd meer beschikbaar. Maar toch, we willen er wel op uit en vakantie vieren!

Waarom er wel even tussen uit tijdens Corona?

Opgesloten zitten in eigen land is geen pretje. Na een paar weken heb je alle kamers netjes opgeruimd, de tuin is weer spik en span en eigenlijk is al het grofvuil al weg. Ook de kids, mocht je die hebben, beginnen zich te vervelen en dat merk je. We moeten eruit, want er staat nog een lange periode van uitzitten voor ons. Maar waar kan je nu nog heen? Alle evenementen, horeca en andere festiviteiten waar grote groepen op af komen zijn gesloten of geannuleerd. Geen probleem, want bij heerlijke huisjes hebben ze veel particuliere eigenaren die zitten te springen om hun vakantiewoning te vullen.

Particuliere vakantiewoningen

Particuliere eigenaren die rond komen van de verhuur zitten in diepe problemen. Ze proberen oplossingen te vinden om toch aan inkomsten te komen om hun brood op tafel te krijgen. De een verhuurt de vakantiewoning voor ouders of familieleden die vaak naar het ziekenhuis moeten en de ander verhuurt het voor personeel van vitale beroepen. Een ideale oplossing. Toch zitten ook vele andere eigenaren met een lege accommodatie. Veel eigenaren geven aan dat hun woning open staat voor recreanten die er gewoon eventjes uit willen. De vakantiehuizen zijn zeer goed gereinigd en schoongemaakt en zijn desinfectiemiddelen aanwezig.

Lees ook:  4 x woontrends voor 2020 om blij van te worden

Waar staan de vakantiehuizen van particuliere eigenaren?

De vakantiehuizen van particuliere eigenaren staan vaak op bijzondere plekken in Nederland. Denk aan in het bos, aan het water of een vrijstaande vakantiehuis in een natuurgebied. Dit biedt je kansen om toch eventjes erop uit te gaan en ook alleen met je gezin er bent. Niet drukke vakantieparken of omgevingen waar je zo een ander tegen het lijf lopen kan. Ondanks dat de faciliteiten niet open zijn in de buurt kun je wel heerlijk door de bossen heen, genieten van wat er allemaal aanwezig is bij de vakantiewoning. Denk aan een sauna, zwembad en speeltoestellen (indien aanwezig). Nog belangrijker, je bent eventjes in een andere omgeving. Veel vakantiewoningen van particulieren staan namelijk in mooie omgevingen, hebben veel privacy, omdat het vaak vrijstaande woningen zijn en is de kans op groepsvorming enorm klein.

Niet te veel reizen maar toch een vakantiegevoel?

Ben je helemaal klaar met het thuiszitten? Ga met je gezin er eventjes uit, kies een vakantiewoning van een particuliere eigenaar. Alle eigenaren voldoen aan de RIVM-maatregelen, zodat je je niet zorgen hoeft te maken of het wel vertrouwd is. Zo help je niet alleen jezelf, maar doe je de eigenaar ook een groot plezier! Houd wel rekening mee met gebieden waar een noodverordening geldt. Geniet van je tijdelijk nieuwe omgeving.

Foto header via iStock, credits: MikeVanSchoonderwalt 

0 comments on “Vakantie vieren tijdens Coronatijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *