Staycation of lockdown roadtrip? Hoe je ook nu een heerlijk vakantiegevoel creëert

Staycation of lockdown roadtrip? Hoe je ook nu een heerlijk vakantiegevoel creëert

Helaas zit op reis gaan er voor de meesten van ons niet in deze zomer. Maar dat betekent niet dat we ons volledig van het vakantie- of roadtrip- gevoel moeten ontdoen. Goed, verweggistan bezoeken gaat niet lukken. Hoe je wél thuis of in de buurt de nodige ontspanning vindt, lees je hier.

Alles behalve werk

We weten hoe we thuis de ideale werkplek kunnen creëren, maar nu is het de vraag hoe we thuis zorgen voor een vakantiegevoel. Zorg dat al je werkgerelateerde benodigdheden uit zicht zijn. Berg alle snelhechters, mappen en andere kantoorspullen dus op. Dit geeft al de benodigde psychologische rust. Zo jaag je jezelf niet op met herinneringen aan deadlines, werkdruk of prestaties. Verruil je werkplek bijvoorbeeld voor een DIY cocktailbar, een eerbetoon aan (vorige) vakantiekiekjes en souvenirs, of verzorg een yoga- en meditatiehoekje in je woonkamer. Wie een balkon of tuin heeft kan zelfs stoutmoedig een opblaaszwembad opzetten en zo al badend een tijdschrift lezen (of de DIY cocktailbar benutten). Geef je kinderen een vakantietasje met wat stripboeken of buitenspeelgoed zodat ook zij weten dat het tijd is voor ontspannen plezier.

Wegwijs

Gelukkig kunnen we wel nog met de auto op weg. Zeker met de familie is dit een fijne manier om het uitzicht op de buren te verruilen op bijvoorbeeld een uitzicht op het strand. Zit je met de familie thuis? Ga dan met z’n allen op een roadtrip. Goed, we leven in een klein kikkerland, maar er is genoeg te zien. Zo is het een leuk idee om ieder familielid te vragen waar hij of zij naar toe zou willen gaan. De Ardennen? Een strand in de buurt? Een mooie boswandeling? Of gewoon het gevoel van vrijheid op de snelweg ervaren? Ook voor de mensen zonder rijbewijs, is dit een perfect moment om de weg voor het eerst te ontdekken. Met alle rust op straat was het nog nooit eerder zo’n goed moment om wegwijs te worden. Geef je zoon, dochter of jezelf rijlessen cadeau en ontwaak je innerlijke (en verantwoordelijke) snelheidsduivel. Vraag een gratis proefles aan en begin nu zodat je op tijd met z’n allen onderweg kan – zo start het CBR vanaf 13 mei weer met het afnemen van theorie-examens. Ook nu kan dat veilig, dus laat deze kans niet liggen.

Lees ook:  10 x beste Europese steden voor een workation

Fietstocht door Nederland

Voor de sportievelingen is een goede fietsvakantie nooit een slecht idee. Stippel een route uit waar je langs de mooiste hidden gems van Nederland fietst. Zowel voor de natuurliefhebber als de stedentripper valt er wat te kiezen. Al zijn musea en toeristische trekpleisters veelal gesloten, er is niets mis met het bezichtigen van een nieuwe stad. Neem dan ook nog eens een uitgebreide en goedverzorgde lunch mee en picknick samen met je medereizigers langs bijvoorbeeld de bekende Bekendelleroute, het IJsselmeer of de afwisselende Graafschap Horne-route. Zorg wel dat je genoeg energie overhoudt om ook nog terug te fietsen. Voor een fraaie afwisselende omgeving kies je en nét andere heen- dan terugtocht. De echte avonturiers kunnen ook een flink stuk met de auto afleggen om vervolgens een eigen tour kilometers verder te fietsen. Waarom niet?

Vakantiekiekjes

We kijken graag terug op onze meest geliefde vakantiemomenten. Schaf een wegwerpcamera aan (of maak je eigen after movie) en neem tijdens je staycation of ‘lockdown’ roadtrip foto’s van je hoogtepunten. Of dit nou van een memorabele karaokesessie in de auto is of van je fietstocht langs de Nederlandse velden: ook dit zijn momenten om op terug te blikken. Maak hier tot slot een (digitaal) fotoboek van en deel het met je vrienden en familie. Kijk met een lichthartige blik terug op de momenten die – ook in wat moeilijkere tijden – eigenlijk hartstikke mooi waren.

0 comments on “Staycation of lockdown roadtrip? Hoe je ook nu een heerlijk vakantiegevoel creëert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *