Op autovakantie in Nederland

Op autovakantie in Nederland

Een vliegreis naar een zonovergoten oord zit er deze zomervakantie waarschijnlijk niet in. Gelukkig wil dat niet zeggen dat je dit jaar geen vakantie kunt vieren. Het is namelijk een perfecte gelegenheid om echte pareltjes in eigen land te ontdekken tijdens een autovakantie! Rijd naar de andere kant van het land, bezoek plaatsen waar je nog nooit bent geweest en ga op jacht naar de allerlekkerste restaurants. Het enige wat je nodig hebt is een auto, telefoon met telefoonhoesje (een beschadigde telefoon moet natuurlijk niet de vakantie verpesten) en natuurlijk een goed humeur. Kom tot rust, ontspan en voor je het weet waan je je voor je gevoel in het buitenland.

Van Limburg tot aan Groningen en Zeeland

Nederland heeft van alles te bieden. Zo kun je naar prachtige kustplaatsjes, je onderdompelen in een groene omgeving op de Veluwe of in het zuidelijkste puntje van het land heuvels bezoeken. Het voordeel van een klein land is, dat je er zelfs voor kunt kiezen om naar verschillende landschappen te gaan. Met een telefoonhouder voor in de auto kun je op een veilige manier, met behulp van de navigatiefunctie van je telefoon, de juiste weg vinden.

Begin bijvoorbeeld helemaal in het zuiden en bewandel de heuvels van het mooie Limburgse landschap. Sluit de dag af met een heerlijke barbecue en een glaasje rosé bij jullie huisje. Speel een gezelschapsspel in de laatste zonnestralen van de dag en ga met een voldaan gevoel naar bed. Na een dag of drie pak je de auto en ga je richting de Veluwe. Boek een gezellige bungalow in de natuur en kom helemaal tot rust. De Veluwe is daarnaast ook een perfecte plek voor mooie fietstochten. Na een tocht van een kilometer of twintig door de idyllische Nederlandse natuur, kan je heerlijk tot rust komen en ontspannen in de privé sauna van jullie bungalow of natuurlijk met een fris wijntje op het terras. Het is ook leuk om tijdens de fietstocht wat hapjes mee te nemen om onderweg te picknicken. Zoek een leuke tafel of ga met een kleed op de grond zitten.

Lees ook:  Verhoog je weerstand in het komende najaar

Weer na een dag of 3 pak je al je spullen bij elkaar en vervolg je de reis naar een leuke kustplaats. Dit kan in Zeeland zijn, maar natuurlijk ook in Noord-Holland of zelfs Friesland of Groningen. Na dagen wandelen en fietsen is het eindelijk tijd om even helemaal niks te doen. Lekker luieren op het strand. Misschien hier en daar wat badmintonnen of overgooien. Een verfrissende duik in de zee en daarna in de zon opdrogen met een spannend boek. Voel het zand tussen je teen en ruik de geur van zonnebrand. Precies zoals een vakantie hoort te zijn.

Met kids

Heb je kinderen? Ook dan is een vakantie in eigen land ideaal. De autorit is maar kort en ze hebben dan ook minder tijd om ruzie te maken in de auto. Wil je ze even bezighouden? Geef dan je telefoon met iPhone X case en laat ze spelletjes spelen of een filmpje kijken. Voordat ze het beseffen, hebben jullie de bestemming al bereikt. De lange wandelroutes of fietstochten kun je wat inkorten of vervangen door het spelen in een leuke speeltuin of in het bos. ‘s Avonds is het tijd om met het hele gezin spelletjes te spelen en wat tijd samen door te brengen. Zo kunnen ze gedurende de dag en avond wat energie kwijt en zullen ze ‘s avonds slapen als een roosje. Het is daarnaast voor de kinderen makkelijker om vriendjes te maken of zichzelf te redden in een nieuwe omgeving omdat iedereen Nederlands spreekt. De kinderen hebben aan het einde van de reis ongetwijfeld een heerlijke vakantie gehad!

Lees ook:  5x de leukste reisapps

Foto header via iStock, credits: Chalabala

0 comments on “Op autovakantie in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *