Moederdag maar dan anders: 15 x cadeaus die er toe doen

by Emma

Moederdag komt er weer aan: de dag waarop we idealiter met zelfgemaakte ontbijtjes en een bos bloemen onze moeders opfleuren. Maar wie zijn moeder extra in het zonnetje wilt zetten geeft een bijzonder cadeau met een persoonlijke twist. Soms is dit echter best lastig. Je verdwijnt al snel in het overrompelende aanbod vol sieraden, parfums, douchegels en andere ’typische moederdagcadeaus’. Wat vind je moeder nou écht leuk? Hoe vind je een cadeau dat spreekt?

Nostalgie voor terugblikkers

‘Was je nog maar klein’, ‘je bent al zo groot!’, ‘wist je nog vroeger…’ – de meesten van ons kennen deze uitspraken. Moeders zijn fameuze terugblikkers op de baby- en kindertijd, toen hun kleine mensjes nog daadwerkelijk klein waren. Moederdag leent zich goed om wat nostalgie cadeau te doen. Laat bijvoorbeeld een ketting maken van een van je oude kindertekeningen of een poster met daarop de stand van de sterren op een belangrijk moment uit haar – of jullie – leven afgebeeld. Maar ook jonge moeders, zeker de allernieuwste moeders, willen herinneringen opbouwen. Geef haar het boek Eigen wijsheden van je kind, waarin ze elke verrassende uitspraak van hun kind kunnen bewaren.

Inspiratie voor creatievelingen

Geef een moeder met een creatieve geest een cadeau voor wat zelfexpressie. Een dagboek waarin moeders elke dag een zinnetje opschrijven gedurende vijf jaar wordt al snel een waardevolle collectie. De mama’s die eerder wat aanmoediging nodig hebben om hun creatieve uitlaatklep te activeren, hebben baat bij deze intuiti set kaarten om creatieve blokkades tegen te gaan. Voor de moeder met jeukende handen is bijvoorbeeld een online schrijfcursus of een olieverfset een leuk idee. Zo kunnen ze direct zelf aan de slag.

Lees ook:  6 x originele last minute kerstcadeaus

Pampermomenten voor professionals

Ook de bezige bijenkoninginnen met de drukste banen en de minste tijd verdienen het om volledig in de watten gelegd te worden. Als de tijd en ruimte mist, is het op zoek naar efficiëntie met een vleugje luxe. Dit kan met een zijden kussen dat tijdens de nachtrust zowel de huid als het haar verzorgt, een theekopje van Italiaans design dat de handen ook nog eens met warmte ‘omarmt‘ of met winegums die als een glas Chardonnay of Merlot smaken. Of schenk je moeder een goede nachtrust door een irritant alarm te vervangen voor de illusie van de ochtendzon en fluitende vogeltjes.

Groei voor verzorgers

Als je moeder groene vingers heeft, geef haar dan een moederdag cadeau dat, net zoals jij onder haar hoede hebt kunnen doen, groeit. Mama’s zullen met liefde hun stekjes kweken met deze set voor wortels en zaden. Een boom adopteren, zijn groei overzien en van de winst genieten stemt ook de duurzame verzorger gelukkig. Wie niet alleen van groen houdt maar ook van design, zal aangenaam verrast worden door deze verticale plantenbak voor aan de muur. En voor de moeders die het even wat moeilijker hebben, is er geluk in een doosje te vinden met dit makkelijk te groeien klavertje vier.

Illustratie header via iStock, credits: treemouse

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy