Interieur: waarom vouwgordijnen ideaal zijn

Interieur: waarom vouwgordijnen ideaal zijn

In moderne woningen worden ze steeds vaker toegepast, vouwgordijnen. Waarom eigenlijk? Wat is er anders aan in vergelijking met rolgordijnen of gewone gordijnen? Dat wil je nu wel eens weten. Vrienden van je hebben het ook steeds maar over vouwgordijnen terwijl jij elke avond die zware gewone gordijnen dicht trekt.

Het eerste voordeel is dat je ze in elk interieur kunt toepassen. Modern, klassiek, landelijk of kleurrijk. De strakke uitvoeringen passen in het hypermoderne interieur en de sierlijke vouwgordijnen in een klassieke inrichting. Het leuke is dat je eigenlijk helemaal zelf kunt samenstellen. Een vouwgordijn kopen is een hele nieuwe interieur ervaring.

Energie

Het is avond en de verwarming gaat een graadje hoger, in de winter een paar graadjes. De gordijnen trek je dicht en daar is al het eerste probleem. Gewone gordijnen hangen meestal voor de verwarming. Op die manier komt de warmte niet gelijk de kamer in, maar blijft die hangen achter de gordijnen. Dan heb je er niet veel aan. De verwarming zet je nog hoger, want je merkt niet snel een behaaglijke temperatuur in de kamer. Bij het gebruik van vouwgordijnen is dat heel anders. Die hangen voor het raam, maar boven de verwarming. Hierdoor gaat de warmte van de radiatoren meteen de kamer waardoor het snel comfortabel warm wordt.

Gezelligheid

Je ziet dat je met vouwgordijnen al snel energiebesparend bezig bent. Heel duurzaam. Maar je hebt dezelfde gezelligheid als die van gewone gordijnen. En nog meer knusheid en gezelligheid dan bij de koelere rolgordijnen of plissé gordijnen. Ook hartstikke mooi, maar vouwgordijnen zijn echte stoffen gordijnen. En met stoffen gordijnen creëer je toch net even meer dat intieme gevoel. Kies zelf die stof, dat is pas vrijheid! Vouwgordijnen zijn in je wasmachine te wassen. Ook om die reden zijn ze ideaal. Vooral met kleine kinderen in huis die overal aanzitten. Omdat de stoffen vouwgordijnen vaak dikker zijn dan rolgordijnen of dan plissé gordijnen, ervaar je ook een beter privacy gevoel. Mensen die buiten langs lopen zien wel de door jou uitgekozen prachtige stof, maar ze kunnen niet naar binnen kijken. Er zijn bij vouwgordijnen ook geen kieren of naden dus er kan niet gegluurd worden! Je voelt je daarom helemaal vrij en je kunt van elke keer in een heerlijke gezellige en warme woonkamer genieten van je avond.

Lees ook:  Van wandlamp tot spot: zo creëer je een nauwgezet lichtplan voor je interieur

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Interieur: waarom vouwgordijnen ideaal zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *