Interieur trend: de industriële buffetkast

Interieur trend: de industriële buffetkast

Een industriële buffetkast, soms ook wel vitrinekast genoemd, is heel trendy. Je hoeft niet per sé een loftwoning of een industrieel pand te hebben om dit bijzondere meubel een plek te geven. Als je voor de aankoop van een buffetkast industrieel staat, lees dan even dit artikel. Het helpt jou om de juiste keuze te maken voor jouw interieur!

Welke types industriële buffetkasten vind je zoal?

We willen hier niet te veel in detail treden, maar in principe is een vitrinekast een kast die volledig bestaat uit glazen deuren en een buffetkast heeft onderaan een gedeelte met ondoorschijnende deuren of laden. Dit kan al een eerste gegeven zijn waarop jij je keuze baseert. Wil je graag allerlei spullen aan het oog onttrekken? Dan kies je voor laden en deuren. Zoek je een kast die dient om je mooie spullen uit te stallen? Dan kies je voor een vitrinekast.Bedenk hierbij: hoe meer glas of open vakken je hebt, hoe groter het ruimtegevoel is dat deze kast creëert. Voor kleinere woningen zijn bijvoorbeeld volledig open vitrinekasten aangewezen.

Kies kleur

Industriële buffetkasten bestaan in diverse kleuren. Je vindt ze in de oorspronkelijke zwarte of donkergrijze kleur. Maar er bestaat ook een aanbod in groene, witte en lichtgrijze tinten. Kies je voor een vitrinekast waarin hout verwerkt is? Dan krijg je ook een totaal andere uitstraling.
Bedenk hierbij: Vitrinekasten zijn over het algemeen vrij groot, de kleur heeft een grote invloed op de totale look van je kamer. Witte buffetkasten maken de kamer lichter, zwarte maken ze donkerder.

Lees ook:  Met een deux chevaux door de zonnebloemvelden

Met of zonder achterwand?

Dit is inderdaad een ‘detail’ waar veel mensen niet op letten. Een kast zonder achterwand kun je doelbewust kiezen om een bepaald effect te bekomen.
Bedenk hierbij: Als je kast geen achterwand heeft, zullen je uitgestalde objecten ten opzichte van je muurbekleding of kleur van muurverf komen te staan. Ook al kies je dan bijvoorbeeld voor een zwarte kast, je witte schotels, vazen of kunstvoorwerpen zullen niet goed uitkomen tegenover een witte muur.

Er is een zeer ruime keuze aan vitrine- of buffetkasten. Als jij de juiste keuze maakt, zul je nog heel lang kunnen genieten van een prachtige kast!

0 comments on “Interieur trend: de industriële buffetkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *