Interieur: redenen om te kiezen voor dimbare led spots

Interieur: redenen om te kiezen voor dimbare led spots

Je hebt vast wel eens een plek gezien met dimbare led spots. Veel mensen kiezen er nu ook voor om deze in huis aan te schaffen. Waarschijnlijk denk jij hier nu ook aan, anders las je dit artikel nu niet. Wat zijn nou precies de voordelen van dimbare led verlichting en waarom zou je ervoor moeten kiezen? Hier staat het allemaal op een rijtje.

Ze brengen veel sfeer

Een belangrijke reden voor veel mensen is dat je met LED inbouwspots zelf gemakkelijk kan bepalen wat voor sfeer je in jouw kamer wil. Romantisch, gezellig, warm? Dim de lampen wat meer voor een romantische en gezellige sfeer, of zet ze juist wat hoger wanneer je goed en energiek bezig moet. Het is helemaal aan jou, en dat is het mooie eraan.

Goed voor het milieu

Misschien is dit niet je directe intentie wanneer je denkt aan led spotjes, maar het gebruik van led lampen is een stuk beter voor het milieu. Ze zijn erg milieuvriendelijk, ze kosten namelijk minder energie dan normale lampen. Bovendien kun je zelf bepalen hoe veel energie de lampen verbruiken door ze te dimmen. Het zorgt er tegelijkertijd ook weer voor dat de lampen niet zo warm worden. Goed voor het milieu en ook nog eens voor jouw portemonnee.

Minimalistische look voor elke ruimte

Misschien heb je je er altijd al wel aan gestoord, die grote plafondlampen in elke ruimte. Het kan natuurlijk ook heel stijlvol zijn en er zijn enorm veel mooie lampen, maar een spotje aan het plafond staat toch altijd wat netter. In de badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, waar je ook bent, een spotje aan het plafond staat altijd mooi. Je hebt zo ook nooit last van het stoten van je hoofd aan de lamp. Bestel jouw led spots bijvoorbeeld op Ledinbouwspotsleds.nl en kies voor een mooie, witte opbouwspot. Dat staat overal goed.

Lees ook:  4 x woontrends voor 2020 om blij van te worden

Je bespaart geld

Goed, led lampen zijn misschien een duurdere optie dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een gloeilamp. Toch bespaar je uiteindelijk een hoop geld, omdat led lampen veel langer meegaan dan andere lampen. Zo gaat een led lamp zo’n 35.000 uur mee, en een gloeilamp maar 1.000. Je kan dus bedenken dat je in de loop van tijd een stuk goedkoper uit bent met het aanschaffen van led spots! Samen met het geld wat je bespaart door de lagere energierekening, is dit het dus zeker wel waard.

Foto header via iStock, credits: Pornpak Khunatorn

0 comments on “Interieur: redenen om te kiezen voor dimbare led spots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *