Hoe je er voor zorgt dat er nooit meer een insect je huis binnenkomt

Hoe je er voor zorgt dat er nooit meer een insect je huis binnenkomt

Insecten kunnen behoorlijk irritant zijn. Niet alleen op een zomerse avond op het terras van je favoriete eiland Ibiza, maar ook nu in de nieuwe tijd van staycation binnen in je huis. Je wil thuis het sublieme vakantiegevoel creëren, en daar horen insecten niet bij!

Vliegen en muggen, mieren en bijen, bromvliegen en motjes, je wil ze allemaal niet binnen hebben. Ze mogen lekker buiten blijven en daar leven van de bloemetjes en de honing. Je bent blij dat ze er zijn, maar wel lekker buiten! Je kunt allerlei slimme dingen bedenken om ze ook daadwerkelijk buiten te houden maar de beste manier is horren bestellen bij Horrentotaal.nl.

Gaten en kieren

Insecten komen door de kleinste gaten en kieren. Het is daarom aan te raden om deze te dichten. Je kunt tochtstrip voor de ramen en de deuren gebruiken. Zorg ervoor dat je al je afval goed opbergt in de daarvoor bestemde containers. Op afval of etensresten die in je tuin terechtkomen zullen vliegen en mieren af komen. Gebruik prullenbakken buiten die je goed af kunt dichten. Makkelijk is natuurlijk gewoon altijd je ramen en deuren dicht te houden maar dat kan natuurlijk niet.

Luchten

Het is namelijk heel belangrijk om steeds gezonde en frisse lucht binnen te laten stromen. Ook tijdens je vakantie thuis, je staycation, wil je niet gestoken worden door muggen of andere prikbeesten. Je oma zette wel eens een bakje water met kruidnagels of een scheutje azijn op tafel. Dat zou vliegen buiten houden. Ook zette ze een potje met basilicum op de vensterbank in de keuken om de vliegen op afstand te houden. Om muggen te weren had ze citroengras, rozemarijn, pepermunt, lavendel en eucalyptus in de tuin staan. In haar volkstuintje hing ze altijd een met water gevulde transparante plastic zak op. De vliegen en muggen schrokken dan hevig als ze zichzelf vergroot zagen en kwamen nooit meer terug. Verstandiger is horren te laten maken voor de ramen en deuren. Dan heb je helemaal geen last meer van die vervelende insecten.

Lees ook:  Hoe je kan profiteren van zakelijk fietsleasen als werkgever en -nemer

Foto header via iStock, credits: galitskaya

0 comments on “Hoe je er voor zorgt dat er nooit meer een insect je huis binnenkomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *