Het (ver)kopen van je woning in deze corona tijden

by Redactie

De huidige corona crisis heeft een grote impact op de hele wereld en dus ook op de woningmarkt. Je zal maar net een nieuwe woning hebben gekocht en je huidige woning moeten verkopen. De vraag is groot, er zijn veel geïnteresseerden, maar hoe zit dat met de bezichtigingen? En is het eigenlijk wel slim om nu te (ver)kopen?

Hypotheken en rente

De meeste mensen hebben voor het kopen van een huis een hypotheek nodig. Maar blijven die wel betaalbaar? Vlak na alle maatregelen tegen het coronavirus, ontstond er op de financiële markten veel opschudding. De Europese Centrale Bank zegt er alles aan te doen om geld lenen betaalbaar te houden, wat zou betekenen dat de hypotheekrente voorlopig laag blijft. Die hypotheekrente ligt inmiddels gemiddeld wel iets hoger dan aan het begin van de crisis, maar heel veel verschil is er niet en de huizenprijzen gaan er niet van omlaag. Pas wanneer de crisis heel lang gaat duren en de rente steeds verder omhoog gaat, gaat dit effect hebben op de huizenprijzen.

Wel of niet verkopen?

Het antwoord is ‘ja’! Ondanks de huidige situatie, kun je gewoon je woning in de verkoop zetten. Natuurlijk is wachten ook een optie, maar we weten niet wanneer de situatie weer normaal gaat zijn en dan wordt het wachten misschien wel heel lang. Uiteindelijk gaat het erom dat we voorzichtig zijn met elkaar. Dat betekent geen handen schudden, deurklinken goed schoonmaken, en goed de andere voorschriften van de experts opvolgen. Als we dat doen, dan kunnen we gerust woningen blijven bezichtigen en kun je dus prima je woning te koop zetten. Wat echter wel stress op kan leveren, zijn makelaars die hun bezichtigingen uitstellen of minder man op bezichtiging laten komen. Daardoor kan er een langere overbruggingshypotheek nodig zijn wanneer je al een nieuwe woning hebt gekocht. Gelukkig zijn er vaak veel geïnteresseerden, waardoor het heus wel goed zal komen met die verkoop. En zolang de hypotheekrente niet teveel stijgt, kun je ook verkopen voor een mooie prijs!

Lees ook:  Body positive: hoe pak je het aan?

Foto header via iStock, credits: Lordn

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy