Gezonder de lockdown uit? We sporten meer en slapen beter

Gezonder de lockdown uit? We sporten meer en slapen beter

Hoe ontspan je, als je verplicht thuis werkt? Juist, sportkleren aan en naar buiten. Zelf heb ik al flink wat renkilometers in de benen. En tijdens die runs struikel ik zowat over de andere hardlopers, fietsers en wandelaars. Niet gek dat uit een onderzoek binnen de Nederlandse sportcommunity van Polar, bekend van de sporthorloges, blijkt dat we nu massaal buiten sporten.

Resultaat zien

Heel wat fanatieke, en minder fanatieke sporters in Nederland dragen een sporthorloge tijdens het sporten. Het is natuurlijk fijn om de snelheid, intensiteit en duur van je activiteit te weten. Je wilt resultaat voor de geïnvesteerde energie. Maar in combinatie met de data van andere sporters – natuurlijk anoniem en volgens de privacyregels – levert boeiende inzichten op. Polar deelt een paar opvallende lockdown-resultaten.

Helft meer hardloopsessies

We zijn in ieder geval meer gaan sporten tijdens de lockdown: Polar registreerde in april bij de zestien populairste sporten 34,9% meer sessies dan in april vorig jaar. En nu de sportscholen dicht zijn, is het niet gek dat outdoor-activiteiten veel populairder zijn.

De lente helpt ook mee, maar de toename is opvallend. Zo registreerde Polar in april bijna de helft meer hardloopsessies dan in februari en meer dan twee keer (zo veel wandelsessies. Ook stapten we veel vaker op de racefiets en mountainbike. Need we say more?

Naar buiten en snel naar bed

En van al dat sporten word je natuurlijk lekker moe. Uit de slaapgegevens die Polar verzamelt, blijkt dat hun gebruikers niet alleen iets langer slapen. Tijdens de lockdown slapen ze gemiddeld ook beter. Ondanks de stress die de lockdown veroorzaakt, zijn er in ieder geval bij de Nederlandse Polar gebruikers ook gezondheidsvoordelen: we sporten vaker en meer buiten, en slapen langer en beter! Naar buiten dus (anderhalve meter!) en daarna snel naar bed!

Lees ook:  Bergbeklimmen? Deze bergen ín Europa horen op je bucketlist!

Beeld: Polar

0 comments on “Gezonder de lockdown uit? We sporten meer en slapen beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *