De 'Theragun Mini': de nieuwste massage gadget voor sporters

De ‘Theragun Mini’: de nieuwste massage gadget voor sporters

De laatste tijd is er een enorme groei te zien als het aankomt op de populariteit van ‘massage guns’. Sporters, ook professionals, grijpen massaal naar de ‘Theragun mini’: een compacte versie van het apparaat uiterst geschikt voor zowel vóór als na de workout. Ben je zelf ook benieuwd naar wat een massage gadget kan toevoegen aan je sportervaring? Wij namen de Theragun mini onder de loep.

Wat is het precies?

Sinds hun introductie in 2016 zijn de therapie gadgets van Theragun een echte staple in kleedkamers en op sportvelden. Zelfs wat beroemdheden zijn gespot met het apparaat (Adam Levine, bijvoorbeeld, maar ook Kyrie Irving haalde de Theragun zomaar tevoorschijn tijdens een NBA finale). Waar het precies voor bedoeld is? Alle knopen, krampen en spanningen uit het lichaam masseren, dat is het idee. Oftewel: thuistherapie voor het lichaam. Ook stimuleert het je bloedsomloop, waardoor je minder snel last zult hebben van spierpijn en jij je lichaam in een betere conditie kan trainen.

Wat kan je er allemaal mee?

Dan is het tijd voor de specificaties van de Theragun mini. Zoals je het al leest in de naam is deze Theragun kleiner dan zijn voorgangers. Sterker nog, het is de kleinste (én goedkoopste) massage gun in de reeks van het merk Theragun. Het model is zo compact dat het gemakkelijk in je tas of jaszak past. Zodra je er een voor je hebt zie je een apparaat met een driehoekige vorm waar een niet onbescheiden kracht achter schuil gaat. De Theragun mini heeft genoeg capaciteit om je spieren ook op diep niveau van pijn en stress te verlossen (al is de mini wel minder sterk dan zijn ‘pro’ en full sized broertjes en zusjes). Je hebt drie snelheidsopties: 1750, 2100 en 2400 PPMS (oftewel: percussions per minute). Dit is vergelijkbaar met de andere meer geavanceerde modellen en betekent dat hij razendsnel te werk gaat. Je houdt de mini vast aan de grip. Deze is relatief klein (natuurlijk) en het zal even wennen zijn. Het is wat lastiger om moeilijk te bereiken lichaamsdelen – zoals bijvoorbeeld je bovenrug – goed en diep te bereiken. Maar als je het eenmaal doorhebt, is ook dat zo gebeurd.

Lees ook:  5 x de leukste online games

De 'Theragun Mini': de nieuwste massage gadget voor sporters

Eerdere modellen uit de serie kregen continu de kritiek dat ze véél te veel lawaai maken. Nou, de makers hebben het volk aangehoord en een QX35 motor aan de mini toegevoegd, inclusief zogeheten ‘QuietForce’ technologie. Dit betekent dat ‘ie stukken stiller is (en je tijdens langere sessies gewoon je Netflix serie kan volgen of je favoriete podcast op kunt zetten). Ook de batterijduur is fors, namelijk 150 minuten. Hierna moet je ‘m wel opladen, maar zo snel zal je niet één massagebeurt van meer dan twee uur aangaan. Wie de Theragun mini aanschaft krijgt los van de gadget er ook een zachte opberghoes bij, een standaard bal applicatie en een oplader. O ja, kijk ook zeker even naar de smartphone app, een handig extraatje.

De 'Theragun Mini': de nieuwste massage gadget voor sporters

Voor wie is het gemaakt?

De Theragun mini is er voor iedereen die wat ontspanning aan zijn lichaam wilt toevoegen. Uiteraard wel met het oog op de sporter. Juist de mini is perfect voor de beginner op massageterrein. Door zijn compacte design is hij overal mee te nemen en dus ideaal voor de jogger, renner, klimmer, of andere outdoor sporter. Toch is hij ook prima te gebruiken op de bank – geschikt voor zowel pre- als post-workout.

Beeld via website Theragun.com

0 comments on “De ‘Theragun Mini’: de nieuwste massage gadget voor sporters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *