Comfort én stijl: de ultieme zomerse outfit in 3 stappen

by Emma

Onze blazers en chino’s hebben plaatsgemaakt voor joggingbroeken en sportbh’s. Ook is de pyjama meer dan een slaapoutfit geworden. Het is makkelijk om in deze luiheid te vervallen – je komt immers niet meer zo veel mensen tegen. Al is er heel wat te zeggen voor deze comfort, zomers is het niet. Om ons toch even in het zomergevoel van 2019 te kunnen wanen, is het belangrijk dat onze outfits daarop aansluiten. Je leest hier hoe je in 3 stappen de ultieme zomerse outfit (mét bijbehorend comfort) in een handomdraai nabootst.

Accessoires

Accessoires doen het halve werk. De meest simpele outfit voelt gelijk zomers aan wanneer je een zonnebril op je neus hebt. Maar denk ook vooral aan hoofddeksels (de baseball cap is een enorme trend voor 2020), een (leren) armband, een luchtige das voor casual workwear en een (geweven) riem. Speel zeker ook met kleur. Zowel felle kleuren als pasteltinten creëren een luchtige en frisse sfeer. Probeer zwart te vermijden – ga liever voor bruin of wit. Wees niet verlegen en experimenteer met printjes! Doe ook vooral korte ‘onzichtbare’ sokken aan en een luchtige blazer in plaats van je lange trenchcoat. Qua schoeisel zit je altijd goed met een paar witte sneakers of praktische sandalen. Voordat je het weet heb je een zomerse look, al draag je eigenlijk slechts een simpel shirt en een paar shorts. Om het jezelf nóg gemakkelijker te maken hoef je slechts online wat af te struinen. Kijk bijvoorbeeld bij My Jewellery voor een groot aanbod aan accessoires.

Lees ook:  De brillen van polette zijn anders dan anders (we like!) + winactie!

Comfort is alles

Thuiszitten schreeuwt om comfort. En het meest comfortabele om te dragen is één simpel kledingstuk. Zo valt er heel wat te zeggen voor jurken en kaftans. Ook zien we dat het steeds hipper wordt voor mannen om een dungaree te dragen – zonder shirt. Zeker als het warmer wordt en de hitte op ons drukt, merken we dat we ons het fijnst voelen als we ons goed kunnen bewegen. Voor wie toch verlatingsangst krijgt zodra de joggingbroeken terug in de kast moeten is er altijd nog zomerse sportwear. Denk aan atletische korte broeken met een simpel shirt of een luchtige tanktop. Gelukkig is athleisure ook nog eens stijlvol en helemaal van nu. We zijn de slip-on sliders immers nog niet vergeten.

Materialen

Tot slot kom je het verst door goed te letten op de materialen van je kledingstukken. Natuurlijk vermijd je stoffen zoals wol, corduroy, vlies en flanel. De materialen die nogal verraderlijk zijn, zijn nylon, acryl en polyester. Deze synthetische stoffen garanderen genante zweetplekken en moeilijk weg te werken kreukels. Ga in plaats daarvan op zoek naar katoen, linnen (dé trend van 2020), chambray (in plaats van spijkerstof), mesh of jersey. Deze stoffen ademen goed – én kan je handig meerdere kledingstukken in laagjes dragen voor een meer sophisticated look.

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy