De beste podcasts tegen verveling

7 x de beste podcasts tegen verveling

Na het fenomeen bingewatchen komt nu ook bingelistening. Nog niet eerder luisterden mensen zo massaal naar podcasts. En gek is dat niet. Er is een gigantisch aanbod en de kwaliteit liegt er niet om. Zeker nu de verveling wat vaker toeslaat dan normaal, is een podcast een fijne afwisseling van je go to Netflix serie of Videoland film. Een paar van de beste podcasts van elk genre vind je hier.

Reply All

Er gebeuren gekke, mooie en bijzondere dingen op het internet. Podcastserie Reply All bespreekt het allemaal. Zo is er bijvoorbeeld een aflevering waar de twee presentatoren, PJ Vogt en Alex Goldman, een luisteraar helpen met het terugvinden van een liedje dat hij zich herinnert uit zijn jeugd. Hoezo kent hij de melodie nog zo goed, maar is er geen bewijs dat het ooit heeft bestaan? En weer in een andere aflevering praten ze met een jongen die – per ongeluk – drie keer viral is gegaan. Reply All vertelt de meest ongelooflijke verhalen van het internet.

The Rewatchables

Dol op films? En acteurs? En regisseurs? En hun lievelingsfilms? Luister dan naar The Rewatchables. Als je altijd al benieuwd bent geweest naar waar Quentin Tarantino zoal naar luistert (spoiler: het zijn niet alleen maar oude Westerns en Japanse kung-fu drama’s), of graag wilt weten wie er geen genoeg kan krijgen van Mean Girls – spits je oren dan en luister naar deze verfrissende podcast.

De Man en de Maan

Wat gebeurde er net na de oerknal? Astronoom Marc Klein Wolt wil het weten en neemt je mee op zijn ontdekkingstocht door het universum. Gewapend met een enorme radiotelescoop wil hij aan de slag. Alleen is dat nogal lastig – niemand wilt hem helpen. Totdat China hem hulp aanbiedt. Saar Slegers, documentairemaker, volgt Marc tijdens deze reis en laat zien dat ook de ruimte een politieke arena is.

Lees ook:  Amsterdam Light Festival #8: Go see the light!

Drunk Women Solving Crime

Vrouwelijke komedianten en schrijvers proberen waargebeurde true crime cases, persoonlijke raadsels of intrigerende verhalen van gastsprekers op te lossen met – jawel – een slok op. Naarmate het mysterie zich verder ontvouwt, worden de presentatoren en gasten ook steeds een beetje meer teut. De opzet is simpel maar hilarisch. Mocht je nou je eigen detective skills willen testen, dan pak je simpelweg zelf een glas wijn erbij, bij deze podcasts.

El Tarangu

Wat is er gebeurd met de Spaanse renner José Manuel Fuente, ook wel bekend als ‘El Tarangu’? Voor wie weet dat hij in 1996 is overleden is dit een vreemde vraag. Maar niet voor Lucien van Impe, bergkampioen en winnaar van de Tour de France. In 2003 kreeg hij een opmerkelijk telefoontje. Van niemand anders dan zijn oud-rivaal El Tarangu’. Hoe kan dit? Deze podcast zoekt het uit en neemt je mee in de mysteries van de wielersport.

The Boring Talks

Ondanks de naam is deze podcastserie alles behalve saai. De afleveringen zijn kort en daardoor heel toegankelijk als ‘tussendoortje’. Wel eens wat langer nagedacht over het opstartgeluid van oude videogames? Potloden? Deurmatten? Waarschijnlijk niet. The Boring Talks gelukkig wel. De meest eenvoudige onderwerpen worden op een bijzondere manier gebracht, zodat je je over de kleinste dingen (opnieuw) verwondert.

Bob

En dan tot slot een echte tearjerker. Deze zesdelige podcastserie (van dezelfde makers als El Tarangu) gaat over de 84-jarige Elisa. Sinds kort zit ze met haar hoofd in de wolken en ziet ze de wereld door een roze bril. Ze is hotel de botel verliefd op Bob. Maar haar drie dochters hebben hem nog nooit gezien of gehoord. Bestaat hij wel? Is dit de fantasie van hun dementerende moeder? Of toch niet? In Bob gaan Nele Eeckhout, Seina Houthuys en Mirke Kist op zoek naar de feiten.

Lees ook:  Het Enexis Huis Limburg laat zien hoe je (eenvoudig) je leven kan verduurzamen

Foto header via iStock, credits: FabrikaCr

0 comments on “7 x de beste podcasts tegen verveling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *