5 x hippe alternatieven voor de omafiets

by Emma

Nederlanders zijn trouw aan hun omafietsen en met goede reden want ze doen precies wat ze moeten doen. Toch zijn er heel wat andere modellen waar het design centraal staat. We hebben het al eerder gehad over bijzondere fietsen (gemaakt van koffiecups bijvoorbeeld, of een die onverwoestbaar is), maar nieuwe hippe alternatieven worden in een hoog tempo gecreëerd. Wil jij ook jouw vertrouwde omafiets inruilen voor iets innovatiefs of gaafs? Lees dan verder voor de leukste alternatieven.

Doppio tweezits e-bike

Een elektrische fiets mét een extra zitje, oftewel een tweezitter. Omdat het een e-bike is moet je wel zelf trappen, maar omdat het deels scooter deels fiets is, helpt de motor je wel. Het model is stijlvol en stoer en heel goed te customizen! Niet alleen kan je de hoogte en kleur van het zadel naar eigen voorkeur aanpassen, je kan ook nadenken over verschillende 20×4 inch Fatbike-banden of een boodschappenkratje voorop.

Blackstar bamboefiets

Wat deze fiets zo speciaal maakt, is het feit dat het frame volledig uit bamboe afkomstig uit Ghana bestaat. Het is een comfortabel model, rijdt soepel en heeft ook fijne stalen spatborden. Het design oogt klassiek met een moderne touch door het materiaal. Zowel licht als sterk, klassiek als hip.

Roetz Vigour Men

We zijn nog lang niet klaar met retro. En mocht je nou toch een beetje verzadigd zijn, dan weet deze mannenfiets je te overtuigen dat het eigenlijk nog steeds hartstikke mooi is. De klassieke stalen frames met lugs zijn hergebruikt, gestraald en gelakt (hierdoor heeft elke Roetz een uniek frame). Duurzaam is de fiets ook, omdat de voornaamste materialen kurk en hout zijn. Een retro fiets die duurzaam en sportief is.

Lees ook:  Van overhemd tot boxershort

Wooden bikes Milano vintage

Is hout toevallig een trend binnen de fietswereld? Ontwerper Gianni Speciale ziet het in ieder geval helemaal zitten. Al zijn designs draaien om hout, en zo ook de Milano Vintage. Opmerkelijk is hoe gestroomlijnd het hout is, inclusief alle rondingen in het frame. Ook niet verkeerd: de fiets is volledig met de handgemaakt.

Walking Bicycle

Tot slot zien we ook steeds vaker de step op de stoep. De Walking Bicycle heeft op deze vraag naar steps gereageerd met een stapfiets. Wat deze zo mooi maakt is zijn model. Het lijkt namelijk net op een Italiaanse Vespa scooter. Je moet wel even aanpoten voor de langere afstanden (letterlijk én figuurlijk) maar je conditie gaat er in ieder geval op vooruit.

Foto header, via Roetz Bikes

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy