10 x moeiteloos online tijdverdrijf voor als de verveling toeslaat

by Emma

De trend van soul-searching klopt al een tijdje bij een ieder op de deur. Yogaën, droomdagboeken bijhouden en levensverbeterende projecten zijn bij velen on top of mind. Dit lijkt een prima plan. Toch ligt de druk nogal hoog. En daarbij ligt ironie voor de hand: wie de druk voor verbetering te hoog opvoert is eerder geneigd te falen. Daarom hier een lijst met wat old school online tijdverdrijf voor tussen de Zoommeetings door.

In-browser games

Wie in zijn jongere jaren heel wat online spelletjes websites heeft afgestruind weet dondersgoed hoe verleidelijk het was (veel verleidelijker dan het schrijven van werkstukken, bijvoorbeeld). Ook in het volwassen leven zijn die verleidingen aanwezig: leg tijdens je Zoommeeting stiekem een kaartje of beproef je geluk op deze website, wie niet waagt wie niet wint. Liever een old school spel dat je vroeger helemaal hebt stukgespeeld? Er staat een enorme collectie voor je klaar.

GeoGuessr

Bekend met Google Maps? Dit geografische spel maakt gebruik van satellietkaarten en dropt je op een willekeurige locatie op de wereld. Het is aan jou om erachter te komen wáár precies. Beweeg je poppetje (tip: let op nummerborden en straatnamen) en probeer zo te raden waar je beland bent.

Letters of Note

Voor wie nog wat inspiratie zoekt voor de postkaart naar Oma doet deze op via Letters of Note. Op deze site vind je een gigantische collectie van ’s werelds meest boeiende, meeslepende en bizarre brieven ooit geschreven. Denk Frida Kahlo, Martin Scorsese, Henri Matisse, Salvador Dali en ga zo maar door.

Lees ook:  Op ontdekkingstocht door Urban Antwerpen met als hoogtepunt het vernieuwde KMSKA

Silk

Maak in een momentopname tekeningen die het oog intrigeren – op een interactieve manier. Met Silk creëer je, gewoon met je muis, droomachtige illustraties in een handomdraai. Zeer gebruikersvriendelijk en beschikbaar op iPad en IPhone.

Wikipedia Random

Wel eens te lang rondgeneusd op Wikipedia? Waarschijnlijk lang genoeg om te weten dat er meer dan genoeg absurditeit op staat. Deze zoekmachine stuurt je naar een willekeurige pagina – waar je terecht komt zal sowieso een verrassing zijn.

Khan Academy

Het bekende doorvraagspel ‘waar denk ik aan?’ heeft ook een online variant. Kan je computer je gedachten lezen? Natuurlijk niet. Toch weet dit programma wel heel nauwkeurig te raden wie of wat je in gedachten hebt – fictief of echt.

BuzzFeed Quizzes

Je weet dat het nergens op slaat en toch is het vrij verslavend: de Buzzfeed Quizzes. In een paar klikken weet je wat voor soort aardappel je bent, wanneer je gaat trouwen en welk karakter van Harry Potter je allerbeste vriend zou zijn. Heel belangrijk.

Goed nieuws van NU.nl

Het is meer dan begrijpelijk dat je al dat slechte nieuws even zat bent. Vrolijk jezelf daarom op met de goed nieuws sectie van NU.nl. Zonderland naar de Olympische Spelen, topkoks maken maaltijden voor zorgpersoneel, zeehond Droppie is gered. Ook dat mag vermeld.

OpenPuppies

Iedereen houdt van honden en iedereen houdt nóg meer van puppy’s. Nu je waarschijnlijk toch thuiswerkt hoef je je geen zorgen te maken dat je collega achter je schouder om meekijkt naar dit archief vol schattige viervoeters die de domste en liefste dingen doen.

Lees ook:  De mooiste (hard)looproutes van de wereld

F* My Life

Even wat te klagen? Sluit achter in de rij aan. Soms is het beste medicijn tegen je eigen chagrijn dat van een ander. Deze site functioneert als een enorme uitlaatklep voor iedereen die met het verkeerde been uit bed is gestapt of een gênante anekdote van het hart moet. Wat zwartgallige humor en ironie doet de meest bekrompen geest lachen.

Foto header via iStock, credits: Solovyova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy