Zo verras je een jarige in de coronatijd

Zo verras je een jarige in de coronatijd

Degene die in deze tijd jarig zijn, kunnen hun verjaardag waarschijnlijk niet zo vieren als van tevoren gepland. Surpriseparty’s vallen in duigen, een kopje koffie doen zit er niet in en eigenlijk kunnen alle plannen rechtstreeks de prullenbak in. Daardoor ontstaat er ruimte om de verjaardagen dit jaar een creatieve invulling te geven. Het verrassingselement wat toch hoort bij een verjaardag, kun je nu extra goed tot haar recht laten komen. Door het net even anders aan te pakken, zijn er meer mogelijkheden dan je misschien zou denken. Wij hebben leuke tips voor je om iemand uit je omgeving die binnenkort jarig is, toch te kunnen verrassen en hem of haar een onvergetelijke coronaproof-verjaardag te bezorgen.

Mand met kaarten

Ouderwets een kaartje sturen schiet er vaak bij in. Vraag daarom of iedereen die je kent uit de omgeving van de jarigen een kaartje stuurt. Het nog creatiever maken? Vraag of iedereen de kaartjes naar jouw huis stuurt, haal een leuk mand, stop alle kaarten in de mand en breng de mand naar de jarige op zijn/haar verjaardag. Je krijgt een wensmand, vol met bijzondere kaarten, waardoor de jarige zich zeker weten jarig voelt.

Knippen en plakken

Om het idee van de mand een andere invulling te geven, kun je mensen ook vragen om een leuke verjaardagswens te appen, en daarbij een foto te sturen van diegene samen met de jarige. Koop een groot A5-vel, en plak alle wensen en foto’s hierop. Een creatief cadeau, waardoor de jarige zijn/haar coronaverjaardag voor altijd – op een leuke manier – zal blijven herinneren.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over de eerste opvouwbare smartphone: de Huawei Mate X

Borrelen

Waar we toch allemaal vrolijk van worden, is borrelen. Het liefst ook met een grote plank, met veel verschillende hapjes erop. Laat als verrassing een borrelpakket bestellen bij de jarigen, zodat hij/zij ’s avonds kan genieten van een avondje “uit” thuis. Tip? Bestel een borrelpakket met allemaal speciaal biertjes, net even anders dan anders.

Online pubquiz voor de jarige

Even gek doen: een pubquiz maken, met vragen over de jarigen. Een makkelijke oplossing voor een pubquiz, is de app Kahoot. Je kunt hierin gemakkelijk vragen zetten, met meerkeuze antwoorden, om het wat makkelijker te maken. Plan op de verjaardag zelf een Facetime/Zoom-sessie in, om samen met vrienden de vragen te beantwoorden. Pak er een biertje bij, en je kunt vanuit huis samen lachen om alle bedachte vragen en misschien wel gênante antwoorden.

Wat is een verjaardag zonder taart?

Een taart bezorgen is natuurlijk altijd een goed idee. Het nog leuker maken? De taart zelf bakken en hem voor de deur zetten met een vuurwerkje erin. Knal een confettikanon af als de jarige naar buiten komt, blijf natuurlijk wel op 1.5 meter afstand en kijk naar de verraste blik van de jarige. Hoe leuk is dat!

Foto header via iStock, credits: Deagreez

0 comments on “Zo verras je een jarige in de coronatijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *