Stuck at home: geef je woonkamer een lente boost of make-over

Stuck at home: geef je woonkamer een lente boost of make-over

We zitten nu al een poos binnen, waardoor je ook continue in dezelfde omgeving bent. Thuis is de fijnste plek, maar zelfs je eigen woonkamer kan na een aantal weken toch behoorlijk beginnen te vervelen. Misschien beginnen je al dingen op te vallen in huis, die je nog nooit eerder hebt gezien: een scheurtje in de muur, een beschadigd stuk verf of je bent ineens niet meer tevreden over je bank of televisiemeubel. Maar… de lente komt eraan, de zon zal meer gaan schijnen en de energie om dingen in huis aan te pakken ga je vanzelf voelen. Wij hebben de leukste tips voor een lente make-over voor je woonkamer op een rijtje gezet, waardoor jij dit weekend meteen de handen uit de mouwen kunt steken en eindelijk alles aan te pakken.

Essential

Waar het oog het eerst op valt in een woonkamer, is toch wel de bank. Ook de plek waar je naast je bed, waarschijnlijk de meeste tijd zult doorbrengen met familie en vrienden. Daarom mag je jezelf in deze tijd best verwennen met een nieuwe eyecatcher, van OTTO. En waar die bank dan aan moet voldoen om je woonkamer een lente-boost te geven? Een zacht kleurtje, zoals lichtroze of beige. Kleur zorgt voor vrolijkheid in je woonkamer, waarmee je de vreugde van – en – de lente in huis haalt.

Hoekjes

Je kunt je woonkamer pimpen door ‘hoekjes’ te creëren. Eigenlijk een heel eenvoudige make-over, maar wanneer je dit bewust doet, zul je meteen een groot verschil zien. Combineer bijpassende items bij elkaar, en doe dit op meerdere plekken in je woonkamer. Een hoekje met bijvoorbeeld een mini-schilderij, een vaas met bloesem, wat kaarsen en overige accessoires waar jij waarde aan hecht. Verplaats wat accessoires, voeg wat toe aan je collectie, en je zult zien dat een klein verschil, in dit geval een groot verschil kan maken. It’s all in the details.

Lees ook:  Bidroom: een besloten boekingsplatform voor de reislustige consument

Sunny-feeling

Veel planten in huis halen, is een van de beste manier om de lente in je huis te verwelkomen. Al dat groen geeft je meteen een blij gevoel. Én, bloemen. Veel bloemen. Tulpen, narcissen en hyacinten, het is allemaal goed. En het liefst zoveel mogelijk. Wat bloemetjes op de vensterbank, wat planten op de eettafel, en de rest allemaal in je woonkamer. Wanneer je ’s avonds geniet van de ondergaande zon, houd je het warme gevoel vast door alle planten en bloemen die je woonkamer zo opvrolijken.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Stuck at home: geef je woonkamer een lente boost of make-over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *