Inspiratie voor een krachtige ochtendroutine

by Jill Buitenhuis

Een ochtendroutine is misschien wel nooit zo belangrijk geweest als nu. Je standaardroutine is waarschijnlijk ver te zoeken door alles wat zich afspeelt. Het is belangrijk om zoveel mogelijk structuur voor je zelf te behouden, om de rest van de dag efficiënt te kunnen werken en zo alles uit je dag te halen. Wij hebben wat inspiratie voor je, waarmee je je ochtendroutine kunt aanvullen om zo een krachtige start van de dag te hebben en je aan het einde van de dag voldaan op de bank ploft.

Meditatie

Begin je dag met een korte meditatie. Je hoeft hier je bed niet voor uit te gaan, maar dat kan natuurlijk wel als je je daar fijner bij voelt. Bedenk je dan ook drie dingen waar je dankbaar voor bent, iedere ochtend weer. Deze positieve gedachten hebben een direct merkbaar effect op het verdere verloop van je dag.

Gezond sapje

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken, houd je misschien wel tijd over om eens uitgebreid te gaan ontbijten. Maak in plaats van even snel een bakje yoghurt eens een rijk gevulde smoothie. Je lichaam krijgt meteen veel vitamines binnen, wat ook weer bevorderend is voor je concentratie. Je zult merken dat je na een smoothie vol vitamines, meer energie hebt om de dag te beginnen.

Lezen

Heb je een boek die je altijd nog wilde lezen, maar waar je ’s avonds nooit aan toekomt? Begin eens met lezen in de ochtend. En dan echt een boek, en niet de krant. Ga een kwartiertje lezen, met een bakje koffie erbij, om zo rustig de dag te beginnen, en meteen je hersens te activeren.

Lees ook:  4 x allround plekken waar je van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat terecht kunt!

Beweging

Stap je bed uit, trek meteen je hardloopschoenen aan en ga buiten een rondje joggen. Sporten in de ochtend is goed voor de stressvermindering gedurende de rest van je dag. Je zult je ook meteen fris en fruitig voelen als je gesport hebt in de ochtend. Wanneer je niet zo houdt van hardlopen, kun je ook een home-workout doen, een wandeling maken, of yoga beoefenen.

Organiseren

Strategisch denken doe je het beste in de vroege ochtend. Je brein is nog helder en je kunt even de tijd nemen om rustig na te denken over wat je allemaal wil doen, en af wil hebben aan het einde van de dag. Maak een to-do lijst, om aan het einde van je thuiswerkdag een voldaan gevoel te hebben. Het maken van een lijstje helpt bij het structureren van je dag.

Foto header via iStock, credits: yanyong

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy