Incoming: lente – to do in je eigen tuin

by Jill Buitenhuis

De bomen staan in de bloei, de zon laat zich steeds meer zien, we kunnen eindelijk gaan genieten van de lente. Doordat we thuis moeten blijven, kun je even niet naar het strand gaan of naar het meertje in de buurt. Er is gelukkig heel veel mogelijk, gewoon in je eigen tuin. Dus blijf lekker thuis, en geniet – samen met je gezin – van de lente in je tuin met deze activiteiten.

Tuinieren

Inkoppertje. Plant je tuin vol met vrolijke bloemen. Misschien heb je dit al wel gedaan, maar zo niet, je zult er de hele lente en zomer ook van kunnen genieten. Het werken in de tuin werkt ook ontspannend, dus dat is een fijne bijkomstigheid tijdens deze gekke en stressvolle weken.

Samenwerken

Ga met het gezin bootcampen. Je zult je verbazen over wat je uit je tuin allemaal kunt gebruiken om te sporten. Zelfs met een tuinstoel kun je al veel oefeningen doen. Ga op ontdekkingstocht in de tuin, en schrijf je bootcamp eerst uit op papier. Zo kun je tijdens het bootcampen je plan erbij pakken, als je even niet meer weet wat je allemaal bedacht had. Bedenk ook oefeningen die je samen kunt doen, zo werk je ook weer aan de samenwerking binnen het gezin. Altijd fijn om dit te blijven trainen.

BBQ

Steek de barbecue aan, en ga uitgebreid eten samen. Vaak nodig je voor een barbecue vrienden/familie uit. Nu dit even niet mogelijk is, kun je extra genieten van de quality-time met het gezin. Maak foto’s tijdens het eten, zodat jullie deze gezins-avond niet snel meer zullen vergeten.

Lees ook:  Breng de Aberfeldy 'whisky way of life' tot leven tijdens de feestdagen met de muziek van Benjamin Herman en recepten van Joris Bijdendijk

Picknicken

Leg een groot kleed neer in de tuin, en organiseer een picknick. Laat de kinderen kiezen wat ze lekker vinden om te eten, bak warme broodjes of maak je eigen croissants. Heb je nog een oude mand? Doe het servies en het eten daarin, zodat je echt het gevoel hebt dat jullie gaan picknicken. In plaats van in het park, nu lekker cosy in de achtertuin.

Slaapfeest

Als jullie een tent hebben, kun je hem dit jaar tóch uit de kast pakken om te gaan kamperen in de eigen tuin. Iets wat je niet zo snel doet, waardoor het nu extra leuk is om wel te doen. Gooi de tent vol met kussens en dekbedden, zodat jullie lekker warm blijven ’s nachts. Maak ’s avonds een kampvuurtje, haal marshmallows en jullie zijn helemaal klaar om in kampeerstijl te genieten van deze bijzondere avond.

Foto header via iStock, credits: JaySi

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy