Hoe botox kan helpen tegen migraine en overmatig zweten

Hoe botox kan helpen tegen migraine en overmatig zweten

Als het gaat over botox, wordt er al snel gedacht dat het gaat om het verminderen van rimpels. Het klopt inderdaad dat botox een goed middel is in de strijd tegen die onvermijdelijke rimpels waar we allemaal mee te maken krijgen. Maar het wordt sinds jaar en dag ook met veel succes voor meer dan het behoud van een jeugdig uiterlijk gebruikt. In dit artikel lees je daar meer over.

Botox tegen overmatig zweten

Iedereen zweet. Dat is de manier waarop ons lichaam op temperatuur kan blijven. Er zijn echter mensen die last hebben van overmatig zweten. Dat kan voor grote problemen zorgen. Zelfs zo groot dat men erdoor in een sociaal isolement komt.

Met een botox behandeling op de plaatsen waar je overmatig zweet, ben je steeds voor 6 tot 8 maanden van dit probleem verlost.

Botox tegen tandenknarsen

Door een verhoogde kaakspanning kan je ’s nachts onbewust gaan tandenknarsen. Een vervelende aandoening die kan leiden tot beschadigingen aan het gebit en aan de vullingen.

Omdat je overdag de kaakspanning vanzelf corrigeert, merk je er zelf niets van als je ’s nachts tandenknarst. Meestal is het de partner of de tandarts die het je vertelt.

Met een paar prikjes botox in de kaakspieren, ben je voor 4 maanden of langer van het tandenknarsen verlost. Zodra het tandenknarsen weer begint, kan je zonder probleem de behandeling laten herhalen.

Botox bij ongewenst urineverlies

Als het urineverlies het gevolg is van een overactieve blaas, trekt de blaasspier zich te vaak samen. Je hebt dan ook wanneer je blaas nog lang niet vol is aandrang om te gaan plassen en kans om urine te verliezen. Een vervelende zaak dus.

Lees ook:  10x de leukste (natuur) family uitjes in het voorjaar

In veel gevallen kan een botox behandeling, waarbij de blaasspier wordt ingespoten met botox, uitkomst bieden. Je bent dan steeds voor een maand of 8 verlost van je overactieve blaas.

Botox tegen verhoogde spierspanning

Er zijn verschillende aandoeningen ten gevolge van te hoge spierspanning, zoals:

– Blepharospasme: krampachtig dichtgeknepen ogen;
– Trillende oogleden;
– Spasticiteit;
– Vaginisme;
– Problemen ten gevolge van MS;
– Dystonie: een neurologische aandoening met wisselend verhoogde spierspanning.

De spieren die de klachten veroorzaken kunnen worden geïnjecteerd, waardoor de klachten zullen verdwijnen. Na verloop van tijd, wanneer de klachten weer terugkomen kan de behandeling worden herhaald.

Botox ter vermindering van migraine aanvallen

Een botox behandeling kan geen wonderen verrichten in het geval van migraine aanvallen, maar kan wel het aantal aanvallen verminderen. Daar is door een aantal wetenschappers onderzoek naar verricht.

Zij publiceerden in het tijdschrift van de Americal Medial Association een artikel over hun bevindingen. Zo meldden zij dat mensen die minder dan 15 migraine aanvallen per maand hadden, met een botox behandeling gemiddeld 2,3 aanvallen per maand minder kregen.

Botox tegen scheelzien

Als scheelzien het gevolg is van het trekken van de oogspieren, dan wordt dit over het algemeen gecorrigeerd door middel van een operatie. De oogspieren worden dan verkort of verplaatst, zodat het oog weer recht staat.

Soms is echter een operatie niet mogelijk. In dat geval kan een botox behandeling uitkomst bieden om het betreffende oog recht te zetten. Na verloop van tijd moet de behandeling dan natuurlijk wel weer worden herhaald.

Tot slot

Ga niet zelf dokteren, maar win altijd eerst advies in bij een arts of specialist over de aard van je klachten. Wanneer jouw klachten behandeld kunnen worden met botox, zorg er dan altijd voor dat je je door een erkend arts met kennis en ervaring laat behandelen.

Lees ook:  Wat gebeurt er als je een maand geen alcohol drinkt? Alle voordelen van ‘Dry January’ op een rijtje

Foto header via iStock, credits: Cleardesign1

0 comments on “Hoe botox kan helpen tegen migraine en overmatig zweten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *