Ga de grootste outdoor challenges aan met het Polar Grit X sporthorloge

by Petrick de Koning

Veel mensen zoeken momenteel hun ontspanning in sport. Lekker de bossen in met je mountainbike of op trailrunschoenen. En terecht, want wat is er nu heerlijker dan lekker outdoor sporten? Om ook de avontuurlijke sporter tegemoet te komen, introduceert Polar de Grit X. Dit nieuwe sporthorloge is speciaal ontwikkeld voor outdoorsporters die niet op de gebaande paden blijven.

Lichtgewicht en 100 uur registreren

Polar moest voor de introductie wel een list verzinnen door #stayhome. Gelukkig bood Facebook uitkomst. In een online sessie kregen we een uitgebreide preview van deze stoere jongen of meid. Het uiterlijk van het horloge heeft een heel robuuste uitstraling. Uit alles blijkt dat dit sporthorloge wel tegen een stootje kan. Toch is het geen lompe of zware klok. Sterker nog, in alle robuustheid heeft Polar het gewicht laag kunnen houden (64g). Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de batterij er eerder mee ophoudt dan jijzelf. Met een batterijduur van 40 uur in volledige trainingsmodus en tot 100 uur met energiebesparende opties, kun je prima een meerdaags fiets- of loopevent aan.

Voorkom hongerklop

De horloges van Polar zaten al boordevol praktische functies. En dat geldt natuurlijk ook voor de Grit X. Innovaties op dat vlak zijn de Hill Splitter die automatisch detecteert dat je up- of downhill gaat. Hierdoor zijn je prestaties nog beter inzichtelijk én kun je nog effectiever trainen. Een andere toffe feature is nuttig bij zeer intensieve trainingen of duursessies. Consistente voeding- en vochtinname is dan noodzakelijk om hongerklop te voorkomen. De FuelWise voedingsassistent houd je voedings- en vochtstatus in de gaten en geeft een signaal als je moet eten of drinken.

Lees ook:  Deze solar powered sneakers reageren op zonlicht! (+ winactie)

Nooit meer verdwalen

Een andere feature die veelbelovend klinkt, is de integratie met Komoot voor routeplanning. Je kunt je horloge zelfs vragen om je weer terug naar het vertrekpunt te leiden. Nooit meer verdwalen dus.. En niet onbelangrijk met tweedaagse weersvoorspellingen, kun je op locatie je trainingsplannen of route nog aanpassen.

Op papier, of eigenlijk online, klinkt het allemaal fantastisch. Wij kunnen niet wachten om met dit stoere outdoor horloge op pad te gaan. Als het zover is, hoor je zeker onze ervaringen!

Beeld: Polar

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy