Een nieuwerwets hoorspel, speciaal voor deze spannende tijd

Een nieuwerwets hoorspel, speciaal voor deze spannende tijd

Iets doen met het gezin, waar je helemaal in op kunt gaan samen. Klinkt als iets waar we op dit moment allemaal naar op zoek zijn, maar lastig lijkt te realiseren omdat de mogelijkheden beperkt zijn. Het Nationaal Hoorspel brengt deze wens in de realiteit, want vanaf nu kun je de echte wereld even op “stop” zetten en samen met je kinderen gaan luisteren naar het eerste mooie verhaal: Hoekjes van Geluk.

12 stemacteurs

Het hoorspel was vroeger ontzettend populair en duizenden mensen zaten aan de radio gekluisterd, om te luisteren naar het bijzondere radiotoneel. Nu mogen wij kennis gaan maken met het hoorspel. Het eerste hoorspel Hoekjes van Geluk is ontstaan vanuit de gedachte iets te maken voor jonge ouders en verzorgers die nu al wekenlang thuis zijn met de kids en op zoek zijn naar een balans tussen het schoolprogramma, ontspanning en educatie. Het verhaal is gericht op kinderen tussen de 4 en 12 jaar en is bedoeld om te beluisteren met de hele familie. Twaalf stemacteurs waaronder Najib Amhali, Victoria Koblenko, Howard Komproe en Maryam Hassouni vertellen je de mooie verhalen. Theatermaker Erris van Ginkel schreef het script.

Hoekjes van Geluk

Hoekjes van Geluk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maryam Hassouni en is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. In het eerste hoorspel komt de wereld van de 12-jarige Sam tot leven. Zo ontdekt hij dat geluk eigenlijk in een klein hoekje zit, zelfs als je net als Sam thuis zit. In iedere magische wereld ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft. In dat ene hoekje met die plant, die plots uitgroeit tot een reusachtige boom. Bij dat hoekje onder de trap, waar een eng spinnenweb de toegangspoort tot een vriendelijke roze suikerspinnen-fabriek blijkt te zijn. Of achter het muizenholletje onder de keukentafel, dat leidt naar een heel bijzonder land.

Lees ook:  Hoe creëer je een efficiënt thuiskantoor waar je ook daadwerkelijk werkt?

Je kunt het hoorspel beluisteren via de website of via Spotify.

0 comments on “Een nieuwerwets hoorspel, speciaal voor deze spannende tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *