Dit zijn de zonnebrillen trends van deze zomer

Dit zijn de zonnebril trends van deze zomer

Het lenteweer begint zich langzaam maar zeker te verruilen voor de warmere temperaturen van de zomer. En dat betekent ook dat het weer tijd wordt voor een zonnebril. Je zit niet alleen wat gemakkelijker in de zon, je ziet er ook nog eens stukken stijlvoller uit. Maar welk model het beste bij welke gezichtsvorm gaat en wat de zonnebril trends voor de komende zomer zijn lees je hier.

Edgy en klassiek

Is het vierkant? Is het rond? Nee, het is hexagonaal. Het frame is een hybride tussen de populaire ronde en vierkante glazen, maar met een modern en scherpe twist. We zagen het model afgelopen jaar al terugkomen bij Ray-Ban, maar we houden zo van deze trend dat hij ook nog in 2020 blijft. Het frame is edgy en toch klassiek. Zeker als je voor transparante gekleurde glazen gaat. Dit model past goed bij elke vorm gezicht.

Terug naar de jaren 90

Ook met de ovalen zonnebril worden we heel gelukkig dit jaar. Met een hint naar de jaren negentig en een subtiele knipoog naar Matrix-held Neo, geeft deze bril je een stoere en hippe look. De glazen zijn smaller dan bij een rond frame en past daarom goed bij een recht en hoekig gezicht. Net zoals het vorige montuur is deze uitermate geschikt voor man en vrouw.

De smalle cat-eye

We zien dit favoriete model bijna jaarlijks terug – met hier en daar een kleine aanpassing of nuance. Dit jaar staat de smalle variant centraal. Door de afslanking van het frame krijg je met deze dames zonnebril op je neus direct een elegante, sophisticated look. Ook zijn de hoekige uiteinden van het frame ideaal voor een rond gezicht.

Lees ook:  Dé terrasverkiezing van het jaar; wat is jouw favo plek om een 'terrasje te pakken'?

Vierkant en oversized

Los van de kleine, smalle monturen, is het ook tijd voor de terugkeer van de grotere variant. Zeker voor de mensen met een breder hoofd en een ovale of ronde gezichtsvorm is dit een must. Tip: ga voor een bruin of beige model in plaats van een zwart frame om voor een rustigere indruk te gaan. Ook het vermijden van printjes zoals tortoise shell helpt.

Aviator

Terug van nooit weggeweest: de pilotenbril. Deze zonnebril is al zó lang in de mode dat iedereen er wel een thuis heeft liggen. Maar voor de meest frisse update van het montuur, is het een idee om te gaan voor een model met een extra neusbrug of een gewaagde mix tussen de aviator en een skibril. Het hartvormige gezicht wordt hier het gelukkigst van, omdat het een mooie symmetrie creëert, maar het model past eigenlijk bij elke gezichtsvorm.

Foto header via iStock, credits: jacoblund

0 comments on “Dit zijn de zonnebril trends van deze zomer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *