Contact blijven houden met een basisschoolapp

by Redactie

Het voorjaar van 2020, waar we nu nog middenin zitten, zullen we niet snel meer vergeten. Het voorjaar dat in het teken staat van de coronacrisis. We te maken hebben met een intelligente lockdown en er zelfs al wordt gesproken over de anderhalvemetersamenleving. Begin dit jaar hadden we ons dit niet voor mogelijk kunnen houden. De scholen zijn gesloten, maar er wordt op allerlei manieren toch contact gehouden met leerlingen. En dat contact is belangrijk.

Contact blijven houden

Bijna geen verkeer op de weg en winkelstraten die leeg zijn. Maar ook verlaten schoolpleinen en lege schoolklassen. Dat is een gek gezicht. Soms bijna surrealistisch. Toch ligt het onderwijs niet helemaal stil. Gelukkig maar! De technologie van tegenwoordig biedt ons genoeg mogelijkheden om op één of andere manier met elkaar in contact te blijven. De juf kan via Whatsapp of Skype beeldbellen met haar leerlingen. Om bij te kletsen en om ondersteuning te bieden bij schoolwerk. Kinderen kunnen op die manier ook onderling contact met elkaar blijven houden. Even een gezellig gesprekje houden met klasgenootjes, die ze al een tijdje niet gezien hebben. Vaak niet dagelijks, maar wel een paar keer per week. Zo blijft iedereen enigszins met elkaar verbonden.

Communicatie via een schoolapp

De website van scholen is nu ook een belangrijke bron van informatie. Hier worden de lesschema’s van de groepen bijvoorbeeld gedeeld. Zo hebben ouders een leidraad over wat zij hun kinderen kunnen leren. En natuurlijk gaat dat de ene keer makkelijker dan de andere keer.

Veel basisscholen maken ook gebruik van een speciale basisschool app. Deze apps zijn een handig en laagdrempelig communicatiemiddel. Altijd al, maar misschien in deze corona-tijd nog wel een beetje extra. Het geeft juffen en meesters de mogelijkheid om korte updates te delen. Of leuke filmpjes te plaatsen. Ook kinderen en ouders hebben de mogelijkheid om hun leerkracht een boodschap te sturen. En hoe leuk is het om dagelijks te laten zien waar iedereen mee bezig is. Of dat nu een schoolopdracht is, het bakken van een taart of het buiten stoepkrijten.

Lees ook:  5 x laat je verrassen door het knusse Reykjavik

Betrokkenheid en verbinding

Een schoolwebsite app, zoals die van Social Schools bijvoorbeeld, helpt mee om betrokkenheid en verbinding te stimuleren en in stand te houden. In dit tijdelijke nieuwe normaal waarin we ons op dit moment bevinden. Niemand weet wanneer het weer iets normaler wordt en de scholen weer open mogen. Misschien na de meivakantie, of misschien pas na de zomervakantie. Het enige dat we kunnen doen is afwachten. En verbinding met elkaar blijven zoeken. Via de schoolapp, mail, skype of whatsapp.

Foto header via iStock, credits: monkeybusinessimages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy