4 tips om het beste uit je zakenreis te halen

4 tips om het beste uit je zakenreis te halen

Heb jij een baan waarbij je vaak op zakenreis moet? Combineer dan het werken met genieten van de andere omgeving. Van de juiste voorbereiding tot de perfecte inhoud van je koffer en een check op je reisverzekering: met deze tips wordt jouw zakenreis meteen ook een mini-vakantie om naar uit te kijken.

Plak er een paar dagen aan vast

Tip nummer 1 is om een paar dagen aan je zakenreis vast te plakken. Niet alleen om de omgeving te verkennen, maar ook om ervoor te zorgen dat je uitgerust bij je afspraken zit. Als je zakenreis dichtbij is, denk je misschien dat het handig is om je afspraken en heen- en terugreis op 1 dag te plannen. Maar dat is juist extra vermoeiend. Ga vast een dag eerder naar je plek van bestemming en begin de volgende dag een stuk beter uitgerust. Reis je nét een paar dagen voor het weekend? Reis dan lekker op zondag terug. Op die manier heb je een paar dagen extra om de omgeving te verkennen. Met deze bonus tips geniet jij het meest van je business trip:

  • Reserveer alvast restaurants met goede beoordelingen. Scheelt je een hoop gezoek als je er eenmaal bent.
  • Plan iets leuks in! Bijvoorbeeld een bezoekje aan een museum of (gratis) rondleiding door de stad.
  • Ontspan. Je hoeft echt niet ieder uur vol te plannen. Geniet juist ook van de rust en lees eindelijk dat boek waar je anders nooit de tijd voor hebt.

Rond je werk van tevoren zoveel mogelijk af

Dit is misschien een open deur. Maar tijdens je zakenreis wil je complete focus hebben op de afspraken die je daar hebt. Probeer je werk van tevoren zoveel mogelijk af te ronden. Je zit niet te wachten op de stress van deadlines of to-do lijstjes die nog niet af zijn. Een bijkomend voordeel? Als je terugkomt op kantoor kun je weer met een schone lei beginnen.

Lees ook:  Stranger Things collectie om het afwachten te overbruggen

Neem ook vrijetijdskleding mee

Het is logisch dat jij je nette pak of jurkje klaarlegt als je op zakenreis gaat. Maar je zit niet de hele dag in zakelijke afspraken. Daarom is het wel zo fijn om ook wat vrijetijdskleding in te pakken. Helemaal als je een paar dagen langer blijft. Denk ook aan goede schoenen en een comfortabele outfit die je op je hotelkamer of tijdens het reizen aantrekt. Houd jij van sporten? Vergeet dan je sportkleding niet. Vaak hebben hotels wel een gym of kun je met een rondje hardlopen gewoon je sportritme blijven volgen.

Check je reisverzekering

Last but not least: je zakelijke reisverzekering. Hoe heb jij dat geregeld? Een gewone reisverzekering is vaak niet voldoende als je op zakenreis gaat. Met een zakelijke reisverzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd als je bagage met laptop of tablet wordt gestolen.

Foto header via iStock, credits: cyano66

0 comments on “4 tips om het beste uit je zakenreis te halen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *